Berlingske Business

Telemillionær skyder millioner i at slippe for Excel

pix-Konsoidator
Det kan snart blive et mareridt at forsøge at styre sit regnskab i Excel, når et selskab har datterselskaber, forskellige ejerandele m.m. Derfor har tre danskere med finans- og revisorbaggrund udviklet et regnskabsprogram, som IT- og teleinvestor Michael Moesgaard Andersen (til højre) nu skyder penge i. Fotos: Konsolidator og Benita Marcussen, Scanpix

CBB-stifter Michael Moesgaard Andersen skal bistå lovende, danskudviklet regnskabssystem med at nå ud i verden - selv om der lige nu er rigeligt at se til i Danmark for de tre stiftere, der begyndte i en kælder.

Den succesrige IT-iværksætter, telemillionær og manden bag mobilselskabet CBB, Michael Moesgaard Andersen, skyder nu et millionbeløb i et danskudviklet, netbaseret regnskabssystem til små og mellemstore virksomheder, der i dag slås med at få overblik over datterselskaberne i Excel-regneark.

Konsolidator er stiftet af tre danskere med baggrund som finansdirektører og revisorer, fordi de ikke selv kunne finde software, som mindre og mellemstore virksomheder kunne bruge til at trække statistikker og lave samlede regnskaber, når man ejer datterselskaber i ind- og udlandet. Den slags findes ganske enkelt ikke, og med det økonomiske rygstød skal softwaren nu ud i verden, hvor interessen allerede er stor.

moesgaard

»Jeg lægger nogle millioner kroner i en minoritetsandel, som sikrer en fornuftig, pæn ejerandel og kommer med kapitalen, der skal bakke Konsolidator op og få sat fut i markedsføringen og internationaliseringen. Der er stor interesse i såvel Danmark som udlandet for dette, som jo hører til inden for det såkaldte »fintech«, som nok er noget af det hotteste lige nu, og som man drøfter, om København kan blive centrum for,« siger Michael Moesgaard Andersen til Berlingske.

Direkte fra løbehjul til bil

Der var champagne i glassene og friske jordbær til, da han onsdag fik aftalen på plads med Konsolidator, hvor medstifter og administrerende direktør Claus Finderup Grove glæder sig til samarbejdet.

»Vi havde egentlig forestillet os at skulle stille og roligt på rejse med produktet, altså starte som løbehjul, udvikle det til en barnescooter og senere til en bil. Men efter at have talt med også store revisorer som Deloitte og PwC indså vi, at vi hurtigt var nødt til at nå op til bilen. Derfor havde vi brug for ekspertise til at internationalisere virksomheden og bistå med viden om strategi, partner- og distributøraftaler samt kloge penge til at udvikle for. Vi havde brug for en investor, som tror på os, for vi har selv styr på produktet,« fortæller Claus Finderup Grove med henvisning til Michael Moesgaards lange erfaring i IT-verdenen.

02BUSMichael-Moesgaard-An#2.jpg

Han, der har revisorbaggrund og tidligere har arbejdet i Mærsk-koncernen, gik i 2014 sammen med Jack Skov, som har været regnskabschef, fordi de i frustration ikke kunne finde regnskabsprogrammer, som kunne håndtere, når et selskab ejede datterselskaber i ind- og udland og med forskellige ejerandele og skulle kunne få det samlede overblik.

Halvandet års kælderarbejde

»På et tidspunkt brækker Excel sammen. Til helt store selskaber som A.P. Møller-Mærsk, Novo og Carlberg findes store, fantastiske systemer, men til små og mellemstore virksomheder findes ikke noget - i hele verden. Og det er et mareridt for en finansdirektør at skulle styre den slags i Excel,« siger Claus Finderup Grove.

De undersøgte derfor markedet ved at tale med deres netværk og revisorer og tog så fat i den tredje medstifter Lars Højer Paaske, som er udvikler.

»I halvandet år sad vi hver anden onsdag i min kælder og programmerede, samtidig med at vi havde vores gode job. Vi havde helt styr på, hvad man skal kunne, og i efteråret 2015 var vi så langt, at vi turde tage fat i nogle finansdirektører, som vi kender, for at få dem til at prøve produktet. 1. januar i år gik i gang med at sælge og fandt en ret stor interesse, også blandt revisorer, som også mangler sådan et redskab,« siger Claus Finderup Grove.

Han er nu i gang med at forhandle distributøraftaler i fem-seks lande, hvor man også mangler sådan et regnskabsprogram.

Michael

Nu bliver der travlt

»Konsolidator er cloudbaseret (kører over internetforbindelsen, red.). Vi tror, at koncernerne er modne til cloudbaserede løsninger nu, hvor vores servere er lige så sikre at lægge følsomme data i som deres egne. Det kunne man ikke for fem år siden,« mener han.

Konsolidator kører med en fast abonnementspris om måneden og en måneds gratis prøvetid. Fordi alt kører direkte fra nettet, skal brugerne ikke konstant opdatere softwaren, og nye funktioner er klar til alle, så snart de er lagt ind på Konsolidators servere. Regnskabsstyringsprogrammet kører ikke på hverken mobiltelefoner eller tavle-PCer, fordi der er tale om relativt tunge tal og talmængder.

Og Konsolidator-folkene har travlt.

»Regnskabssæsonen er lige færdig, så det er nu, at finansdirektørerne har tid til at implementere nye projekter frem til oktober-november. Her har vi et vindue, og vi er lige nu i dialog med 20-30 koncerner i Nordsjælland og København alene. Den største frygt er ikke, at konkurrenter opdager dette, for markedet er kolossalt. Hvis vi får ramt rigtigt og bliver skudt godt af sted, er der et enormt potentiale i hele verden,« mener Claus Finderup Grove.

Der skal udvides

Michael Moesgaard Andersen er den første investor i virksomheden. De tre stiftere har tilsammen stadig kontrollen med selskabet.

»Det er lidt af chance, som vi har taget. Vi kommer fra faste, lønnede jobs, men vi synes, at dette er superspændende,« siger Claus Finderup Grove og lyder bestemt, som om han mener det.

Den nye investering betyder, at Konsolidator nu går på jagt efter en udvikler og senere sandsynligvis endnu en økonomimand. Lige nu klarer de tre stiftere alle opgaver i selskabet.

Michael Moesgaard Andersen, som i 2004 sammen med medstifter Peer Kølendorf, solgte CBB til Telenor for 175 millioner kroner, har i dag ejerskaber i otte selskaber, heriblandt softwareselskabet Configit, som leder efter partnere til en stor, international satsning, samt den danske producent af luksusmobiltelefoner, Lumigon, som han ejer 25-33 procent af som næststørste investor efter et nyligt aktieopkøb.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen