Berlingske Business

TDCs topchef ryger ud med øjeblikkelig virkning

pix-Carsten Dilling
Overskrift
Carsten Dilling er fredag blevet fyret som topchef i det pressede TDC efter tre år på posten. Arkivfoto: Mads Nissen, Scanpix Foto:
pix-Pernille Erenbjerg
Overskrift
Pernille Erenbjerg, som siden tidligere i år har været næstkommanderende, overtager nu ledelsen af TDC. Arkivfoto: Sara Gangsted, Scanpix Foto:

Carsten Dilling fratræder med omgående virkning som topchef for TDC. Han erstattes af Pernille Erenbjerg, som hidtil har været næstkommanderende og koncernfinansdirektør.

Danmarks største telekoncern, TDC, får ny topchef med øjeblikkelig virkning.

Pernille Erenbjerg, som hidtil har været næstkommanderende og koncernfinansdirektør, overtager topposten efter Carsten Dilling, der fratræder i dag efter gensidig aftale med bestyrelsen. Carsten Dilling vil dog de nærmeste måneder stå til rådighed som rådgiver for Pernille Erenbjerg.

TV: Pernille Erenbjerg om at nå til tops i dansk erhvervsliv

q

»Det er sundt for enhver virksomhed kontinuerligt at udfordre sig selv, og indimellem kræver det en ændring af direktionens besætning. Det er den beslutning, vi nu har truffet. Stillingen som koncernchef er per definition til låns, og vi har truffet en fælles beslutning om, at tiden nu er rigtig. Det er bestyrelsens klare opfattelse, at Pernille har den rette profil til med sikker hånd at føre TDC videre,« siger bestyrelsesformand Vagn Sørensen i en kommentar til topchefskiftet.

TDC er presset

Carsten Dilling kom til TDC i 2007 og har siden 2012 siddet i spidsen for telekoncernen, hvor han afløste Henrik Poulsen, der fik topjob i DONG Energy. Hun var tidligere, 2002-2003, partner i revisionsselskabet Deloite og før da statsautoriseret revisor i Arthur Andersen.

Pernille Erenbjerg, der er født i 1967, har været i TDC siden 2003. I 2008 blev hun koncernøkonomidirektør og i 2011 koncernfinansdirektør. Tidligere i år blev hun desuden udnævnt til viceadministrerende direktør i TDC.

TDC-koncernen er presset af den langvarige mobilkrig, som går drastiske indhug i kundeantallet. Senest har TDC også tabt mange af de vigtige og bedre betalende TV-kunder.

I Carsten Dillings regeringstid har TDC ændret strategi. Først indgik man en opsigtsvækkende aftale med en af de tidligere hovedkonkurrenter, nemlig et af energiselskaberne, hvor TDC i det jyske trekantsområde skal stå for driften af Trefors fibernet. Siden købte TDC i september 2014 overraskende Norges næststørste kabel-TV-selskab Get for 12,5 milliarder kroner for at skaffe sig en større kundebase, der kombineret med den danske skal sikre, at koncernen stadig kan vokse. De seneste to kvartaler har det da også været Norge, der har reddet TDCs regnskab.

pix-Carsten Dilling, TDC

Analytiker: Ikke overraskende

Investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, mener ikke, at fyringen af Carsten Dilling er specielt overraskende.

»Bestyrelsen må på et tidspunkt handle efter en skuffende udvikling. Aktiekursen er bombet tilbage, og Telia og Telenor har i investorernes øjne en langt mere attraktiv profil. Carsten Dilling har ikke for alvor formået at løfte TDC videre efter kapitalfondsejerskabet, og TDC har de seneste kvartaler og år tabt mange kunder på TV-siden og inden for mobilområdet. Det er naturligvis utilfredsstillende, og bestyrelsen må derfor handle,« siger han.

Han mener dog, at TDC »mere aktivt skal indgå i en konsolideringsøvelse i Norden«.

»Bestyrelsen kan mene, at en ny topleder er bedre til at skabe værdi. Derfor og på grund af den skuffende udvikling er fyringen ikke specielt overraskende,« mener Per Hansen.

pix-Vagn Sørensen

Må dobbeltjobbe lidt

Carsten Dilling siger i en udtalelse om sin efterfølger, at »hun er godt rustet til opgaven, og det er derfor det helt rigtige tidspunkt til at tage fat i næste kapitel af TDCs historie.«

»Personligt glæder jeg mig til, efter mere end otte spændende år i TDC, at skulle prøve noget nyt,« tilføjer han.

TDC har endnu ikke udpeget en ny koncernfinansdirektør. Den post bestrider Pernille Erenbjerg indtil videre samtidig.

Finans-TV: TDC fyrer topchef Carsten Dilling

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen