Berlingske Business

TDC henter Danske Banks IT-chef

pix-Peter Schleidt
Danske Banks IT-direktør Peter Schleidt bliver nu chef for hele TDCs netværk. Foto: TDC

Manden bag bankens succesrige mobilbank skal nu sikre, at TDCs kunder bliver i butikken. Det er den anden udskiftning i TDC-ledelsen inden for en uge.

TDC henter Danske Banks IT-chef ind som ansvarlig for hele TDCs netværk og har dermed alle poster fyldt ud i den nu udvidede direktion.

Den 49-årige Peter Schleidt tiltræder som koncerndirektør og leder af TDC Operations senest 1. oktober og overtager dermed ansvaret for flere end 3.000 serviceteknikere, ingeniører og IT-folk. Det er TDCs topchef, Carsten Dillings gamle stilling, som han dermed får ansvaret for. Carsten Dilling er fungerende chef for afdelingen.

»Peter er mere IT- end telemand, men det afspejler blot den kendsgerning, at IT i dag spiller en helt afgørende rolle i drift og produktudvikling i teleindustrien,« siger Carsten Dilling i en kommentar til ansættelsen.

IT skal holde på kunderne

Peter Schleidt har været ansat i Danske Bank, siden han blev uddannet civilingeniør i 1989. Som koncern-IT-direktør har han stået i spidsen for Danske Banks succesrige mobilbank, som har haft stærkt fokus på kundeoplevelsen. Og det er da også i den rolle, at hans ansættelse i TDC skal ses. Telebranchens ry er ikke for godt generelt, og kundeservicen er altafgørende for at holde på kunderne, som der ikke kommer flere af, eftersom markedet er mættet. Derfor handler det for teleselskaberne om at sikre sig, at folk bliver i butikken og ikke skifter til konkurrenten.

Det sker gennem samsalg af flere produkter, så man får f.eks. både telefoni og internetforbindelse og/eller TV fra samme selskab og dermed bliver mindre tilbøjelig til at skifte til andre selskaber. Desuden er selve kundeservicen afgørende. Alle teleselskaber opruster derfor på dette område.

Anden udnævnelse på en uge

Hos TDC afløser Peter Schleidt Martin Lippert, som med udgangen af juni, der har sagt ja til et tilbud om at blive topchef i udlandet fra 1. november. Martin Lippert blev ansvarlig for den daglige forretning i TDC Operations i forbindelse med den slankning af TDCs direktion, som Carsten Dilling som nyudnævnt topchef gennemførte i august 2012. Tidligere var Martin Lippert TDCs erhvervsdirektør.

Carsten Dilling, som selv blev TDC-topchef efter Henrik Poulsen i juli 2012, udvidede for en uge siden direktionen med en nyoprettet stilling, som besættes af den 46-årige Jens Aaløse. Han, der kommer fra en stilling som administrerende direktør for det statsejede Danske Licensspil, skal stå i spidsen for den nyoprettede forretningsenhed Channels. Den dækker alle TDCs support- og servicefunktioner med omkring 2.000 medarbejdere. Jens Aaløse får desuden det overordnede ansvar for kontakten med kunderne i callcentrene og de digitale medier.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen