Berlingske Business

TDC går sammen med energiselskab

TDC
TDC og energiselskabet Trefor underskrev tirsdag middag en aftale om strategisk samarbejde - den første af sin slags i Danmark. Dermed kan TDC og datterselskabet YouSee sælge TV, bredbånd og telefoni til alle kunder på Trefors fibernet i det jyske trekantsområde. Foto:

TDC kan fremover sælge TV, bredbånd og telefoni til 95.000 husstande på Trefors fibernet i Trekantsområdet.

TDC og energiselskabet Trefor underskrev tirsdag middag en aftale om strategisk samarbejde - den første af sin slags i Danmark. Dermed kan TDC og datterselskabet YouSee sælge TV, bredbånd og telefoni til alle kunder på Trefors fibernet i det jyske trekantsområde.

Trefor vil fortsat eje og have ansvaret for fibernettet, som dækker Kolding, Vejle, Fredericia, Vejen og Middelfart, mens TDC, som er Danmarks største telekoncern, overtager driften af fibernettet. Trefors kunder kan fremover vælge mellem TDCs produkter og Trefors egne.

pix-Skovidyl

TDC rykker dermed for første gang ind på et energiselskabs fibernet. Energiselskaberne og TDC har ellers bekriget hinanden i årevis, fordi energiselskaberne har forsøgt at skabe et alternativ til TDC ved selv at sælge telefoni, TV og bredbånd via fibernet.

Stor og langvarig proces

»Det er en stor dag for fibernettet i Danmark og især i Trekantområdet. Det er en unik og historisk aftale. TDC får fuld adgang til at betjene alle vore nuværende og nye kunder på vort fibernet, som vi åbner for TDC-koncernen. Det har været en stor og langvarig proces, men vi forener det bedste fra to verdener og øger konkurrencen for kunderne,« siger Knud Steen Larsen, administrerende direktør for Trefor.

pix-Teleskyer

Trefor har 14.000 TV-kunder, som vil få tilbud om TV fra YouSee eller TDC selv. Det vil ske fra 2. halvdel af 2015.

»Det har været ekstremt vigtigt at få åbne fibernet. Fra en samfundsmæssig vinkel vil det være en rigtigt god udnyttelse af de 10-12 milliarder kroner, som elsektoren tilsammen har investeret. I har lagt guld i jorden. Det er utroligt rart, at vi to parter kan lave en aftale. Vi betragter Jylland som en meget vigtig region. Personligt er jeg stolt af, at vi har kunnet enes,« siger TDCs topchef, Carsten Dilling, der kalder Trefors chef for »meget modig«.

TDC vil samarbejde med flere

Carsten Dilling tror, at samarbejdsmodellen, som de to selskaber nu har fundet, kan udvides til andre aktører, og han lover »endnu flere nyheder som en rigtigt potent mulighed«.

»Vi har haft dialogen med et par stykker,« siger TDC-topchefen, som kalder det »en lidt speciel dag i begge lejre. Det er store og ret skelsættende beslutninger, som vi har taget«.

16BUSGET.jpg

Pengestrømmen går begge veje. Der går penge fra Trefor til TDC for driften, og TDC betaler så en leje for at bruge fibernettet. En del af nettet skal ombygges, så det passer sammen med TDCs net.

Carsten Dilling bekræfter, at parterne oprindelig drøftede en egentlig overtagelse, men at de blev enige om, at TDC i stedet lejer sig ind. TDC ville godt kunne købe fibernettet, fordi prisen ikke vil overskride den grænse, som TDC på grund af sin størrelse ikke må overskride.

Farvel til Waoo-samarbejdet

Samarbejdet betyder, at Trefor træder ud af energiselskabernes fælles salgsselskab, Waoo. For nylig forlod også Sydenergi/SE Waoo efter opkøbet af Danmarks næststørste kabel-TV-selskab Stofa.

Topchef i TDC, Carsten Dilling.

»Vi skal tage konsekvensen og sige farvel til det, som vi tidligere har haft med at gøre. I god ro og orden træder vi ud af Waoo-samarbejdet,« siger Knud Steen Larsen, der mener, at kunderne får meget bedre løsninger fremover.

Waoo blev orienteret parallelt med, at aftalen blev offentliggjort hos Dansk Industri tirsdag klokken 13.

Knud Steen Larsen understreger, at fibernettet er en del af infrastrukturen.

»Det er vor kerneaktivitet at eje infrastruktur,« siger han som svar på, hvorfor TDC ikke har købt fibernettet af Trefor.

pix-Carsten Dilling

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen