Berlingske Business

Summasummarum - styr på økonomien uden bogføringserfaring

Stone''s Software blev etableret i 1996, og økonomistyringssystemet SummaSummarum har været på markedet siden 2001. Den afprøvede version 2 af systemet er 2 år gammel og findes i 4 forskellige udgaver:

- "Privat" til private og foreninger

- "Standard" til små virksomheder og foreninger

- "Professionel" til mindre virksomheder

- "Enterprise" til virksomheder med behov for lagerstyring, integration til e-handel og time/sagssystemer, udlandshandel m.m.

SummaSummarum 2 Professionel, som retter sig mod mindre virksomheder og foreninger, indehoder finansbogholderi, momsregnskab, fakturering, debitor/kreditor håndtering, adressekartotek, varekartotek, rykkerstyring, formular-designer m.m.

Det er værd at bemærke, at Summasummarum leveres med en god formulardesigner, hvor man med udgangspunkt i en række prædefinerede formularer, hurtigt og let kan udarbejde sine egne formularer (f.eks. fakturaer, følgesedler m.m.). Det er også muligt at indsætte eget logo og anden grafik.

Filosofien bag produktet har været at udvikle et meget enkelt og brugervenligt system. Dette er der mange leverandører der siger om deres produkter, men Stone''s Software, som står bag SummaSummarum, har arbejdet målbevidst på at skabe et enkelt og et brugervenligt system som kan bruges af alle ¿ også uden at have nogen bogføringserfaring.

Brugervenligheden er opnået bl.a. ved at lade brugerfladen tage udgangspunkt i gældende windows-standarder samt at holde systemet enkelt og ligetil. Dette er bl.a. opnået ved hele tiden at være kritisk overfor nye funktioner, som måske kun en mindre procentdel af brugerne vil anvende.

Summasummarum er et enkeltbrugersystem og fås ikke i en flerbrugerudgave. Systemet afvikles på Windows platformene 95, 98, 2000 samt XP.

SummaSummarum 2 Professionel kan enten købes hos en af de 70 forhandlere, eller det kan downloades direkte fra Stone''s Software hjemmeside www.summasummarum.dk . Man kan også downloade en gratis version med fuld funktionalitet, således at man kan afprøve systemet inden køb. Den gratis version indeholder en begrænsning på antal poster i finanskladden.

Der er leveret ca. 8000 licenser af SummaSummarum 2 og 6000 liecenser af SummaSummarum version 1. Stone''s software regner med at der i dag er ca. 10.000 brugere i alt af SummaSummarum. Tyngden af kunderne udgøres af mindre virksomheder, iværksættere og foreninger, hvor indehaveren selv skal lave regnskab. Det er inden for brancher som f.eks. håndværk, servicefag, it-virksomheder m.m.

Prisen for produktet varierer efter hvad man har behov for. For den testede version Professionel koster første licens 1500,- ex.moms. Ved indkøb af 5 eller flere licenser giver leverandøren rabat. Den billigste version (Privat) koster 420,- ex.moms mens den dyreste version (Enterprise) koster 1900,-

Det er ikke muligt at tegne opdaterings-abonnement på Summasummarum - opdateringer til programmet hentes gratis på leverandørens hjemmeside.

Summasummarum installeres på få minutter. Systemet kræver ingen implementering, idet systemet leveres færdigkonfigureret med standard kontoplan. De certificerede forhandlere tilbyder igangsætnings assistance på timebasis, som man vælge hvis det er nødvendigt for at komme godt igang. Hvis man hellere vil prøve selv, kan man evt. anskaffe bogen "Regnskab på PC" fra forlaget Libris, der både beskriver grundlæggende bogføring samt hvordan man benytter Summasummarum til daglige bogføringsopgaver, periode- og årsafslutning m.m.3

Bundlinien....SummaSummarum 2 Professional er et godt værktøj til den helt lille virksomhed. Det er hurtigt at komme i gang med og det er enkelt og ligetil at foretage rutinemæssige opgaver som postering, fakturering og momsopgørelse. Hvis ens virksomhed vokser viser Summasummarum imidlertid sine begrænsninger, idet der ikke findes ekstra moduler til systemet ligesom det kun fås i en enkeltbruger version.Analysen har til formål at give Erhvervsbladets læsere en oversigt over markedet for administrative systemer til små- og mellemstore virksomheder. Analysen er udarbejdet af konsulentfirmaet HerbertNathan & Co som er specialiseret i uvildig rådgivning til virksomheder omkring anskaffelse af administrative IT-systemer.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen