Berlingske Business

Stædig mor opfinder parkeringsplads til mobiltelefoner

Irritation over mobilopladere, der ikke kan findes og ledninger, der roder alle mulige vegne har fået en familie i Tranbjerg ved Århus til at springe ud som iværksættere. De har opfundet en holder til mobiltelefon og oplader, så man slipper for rod med ledninger. Man sætter sin egen oplader og ledning på holderen, og parkerer det hele solidt i en stikkontakt. Sådan.

Den enkle, men geniale opfindelse er netop kommet ud i butikkerne. Og Nina Vincents - den stædige mor - er lettet over, at hendes ide nu er virkelighed.

Det startede med, at familiefar og salgschef Ib Kristoffersen lukkede hjemmets fastnet-telefon, fordi han fandt den overflødig. Hans kone Nina Vincents fik modvilligt en mobiltelefon, så der nu var fire mobiltelefoner, fire opladere og en masse rodede ledninger i kernefamiliens parcelhus. Hunden Pongo gnavede i ledningerne og den femårige efternøler trak telefonerne ned fra hylderne. Det blev for meget for Nina.

- Jeg er ikke typen, der lider af rengøringsvanvid. Men jeg syntes, at det var udnødvendigt, at ledninger til hele familien mobiltelefoner skal flyde på bordet. Jeg blev bare så irriteret over de lange ledninger fra opladerne, der flød mærkelige steder i huset. Derfor blev jeg nødt til at tænke kreativt, fortæller hun.

Nina Vincents begyndte at lave pap-skabeloner af holdere, der kunne fjerne rodet. Med hendes baggrund som tøjdesigner var det ikke fremmed at få ideer, men Ib Kristoffersen var skeptisk.

- Jeg bad hende glemme alt om det. Jeg var sikker på, at nogen måtte have fået ideen længe før. Der må sidde folk på Nokia og Ericsson, som er ansat til at opfinde den slags, siger Ib Kristoffersen. Men ingen havde fået den indlysende ide og et patentkontor i Århus fandt intet patent på en holder til mobiltelefon og oplader.

Da barndomsvennen og klejnsmeden Michael Ebbesen faldt pladask for ideen og gik ind i formarbejdet, måtte Ib Kristoffersen overgive sig. Og så kunne iværksættereventyret tage fart.

- Vi startede ellers selv med det hele. Lavede en prototype og ville sælge ideen til butikkerne. Men det kan man ikke. Man skal være mere professionel, have materiale og mere indblik i branchen. Vi var virkelig nybegyndere. Derfor tog vi kontakt til patentkontoret, fortæller Nina Vincents ærligt.

Tre års tilløb

Der gik ikke længe inden ex-svoger Henrik Syppli Sørensen blev inviteret med som partner. De tre startede firmaet HMI-Trading ApS og har brugt tre år på forberedelser og bjerge af besværligheder. De lavede et hav af prototyper, 3d-tegninger og ændringer før Mobil-pit fandt sin endelige form og kunne komme i produktion.

Mobil-pit bliver produceret i Shanghai, fordi det er for dyrt i Danmark. Men partnerne drømmer om at tjene så meget på opfindelsen, at produktionen på sigt kan flyttes til Danmark. Lige nu er der kun røde tal på bundlinjen. Men det lysner. For i de her dage køres læssevis af Mobil-pit-æsker ud til TDC''s telebutikker, Telekæden og Elro. Og HMI-Trading håber at stå i mange flere butikker inden jul. Den koster kun 69,95 i vejledende udsalgspris, så alle har råd til den.

Drømmer om million

Mens Ib Kristoffersen drømmer om millionsalg og snakker om verdenspremiere, er Nina blevet sat til at få flere gode ideer hjemme i parcellen. Faktisk drømmer Nina Vincent om at få økonomisk frihed til på sigt også at bruge sin uddannelse som dameskrædder og designer til at lave en tøjkollektion.

Det er blandt andet Dansk Teknologisk Institut, der har sat forventninger i top. Der er nemlig lavet et europæisk patent på ideen - og med 300 millioner indbyggere er det realistisk, at bare en eller og to procent falder for produktet. Bl.a har en tysk agent allerede besluttet af lancerer produktet på TV-Shop, nettet og tyske kæder.

- Omgivelserne og dem, der har forstand på branchen siger, at der er fremtid i Mobil-pit, fordi mobilsalget er så stort. Det er et unikt produkt og mange husstande vil måske købe to-tre stykker til familiens mobiltelefoner, siger Ib Kristoffersen.

Kæmpet bravt

Faktisk vil HMI Trading helst selv distribuere mobil-pit''en, men foreløbig kører det gennem det etablerede distributør-net i mobilbranchen. Dangaard Telecom og DMTU Telecom er nu valgt som distributører.

- Vi har løbet panden mod muren, fordi der er så mange distributøraftaler på markedet. Men vi tre partnere vil gerne selv på sigt løfte opgaven. Det vil være den korteste og bedste vej til kunderne. Så vil vi nemmere kunne servicere butikkerne. Så vi vil på et tidspunkt selv tage chancen og blive grossister på mobil-pit, siger Ib Kristoffersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen