Berlingske Business

Se internetmulighederne, hvor du bor

tjekditnet
Overskrift
pix-Tjekditnet.dk
Overskrift
Tjekditnet.dk åbnede fredag morgen. Lige nu kan man slå sin egen adresse op og se mulighederne og dækningen på internetforbindelser samt måle hastigheden på sin egen forbindelse. Til sommer kommer mobilt bredbånd og mobil tale med.
pix-Tjekditnet 2
Overskrift
På Tjekditnet.dk kan man måle, hvor hurtig internetforbindelsen er dér, hvor man befinder sig. Man taster adressen ind og får så gratis målt hastigheden ind i og ud ad huset.

Det længe ventede Tjekditnet.dk er gået i luften, så man kan slå sin egen adresse op og se, hvilke selskaber der leverer hvor hurtige internetforbindelser. Til sommer kommer også mobilforbindelserne med i kortlægningen.

Danskerne kan fra fredag morgen få et samlet overblik over, hvor god en bredbåndsdækning - altså internetforbindelse - der er mulighed for at få netop dér, hvor de selv bor.

Erhvervsstyrelsen under Erhvervs- og vækstministeriet åbnede fredag det længe ventede netsted www.tjekditnet.dk, som er en vigtig brik i forbedringen af både mobil- og internetforbindelser i hele Danmark.

06BUS20150303-164751-35g.jpg

Mål selv hastigheden - snart kommer mobil også med

På netsiden kan man lige nu dels måle, hvor hurtig ens egen internetforbindelse er, dels se, hvilke udbydere der kan levere Internet, hvor man bor - og til hvilke hastigheder.

Til sommer vil Tjekditnet.dk også komme til at vise mobilt bredbånd, hvor internetforbindelsen kører via mobilnettene, samt almindelig mobil taledækning.

Meningen er at komme dårlig dækning til livs ved at gøre det lettere at finde ud af, om man i virkeligheden bør skifte internet- og mobilselskab for at få de forbindelser, som man gerne vil have. Mange danskere døjer fortsat med dårlige eller meget langsomme forbindelser. Nogle gange skyldes det, at de har valgt en udbyder, som ikke har særligt god dækning i det område, men det har hidtil været svært at gennemskue, hvilke muligheder der er.

pix-Barcelona

Skal sikre ordentlige forbindelser for alle

»Tjekditnet.dk giver forbrugere og virksomheder overblik over, hvilken bredbåndshastighed de har adgang til på deres specifikke adresse. Det gør det nemt for forbrugere og virksomheder at vælge den leverandør, der kan tilbyde den bedste bredbåndsdækning lige netop hos dem,« siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), som er øverst ansvarlige for det danske tele- og IT-marked.

Inden fredagens lancering har Erhvervsstyrelsen, teleselskaber og internetudbydere haft travlt med at indsamle de mange data, som ligger til grund for Tjekditnet.dk. Netstedet blev sat i gang, fordi de enkelte selskabers dækningskort ikke altid har været retvisende, og med regeringens målsætning om, at alle danskere - uanset hvor de bor - senest i 2020 skal kunne købe en internetforbindelse på mindst 100 megabit i sekundet ind i huset og mindst 30 megabit ud ad huset, skal Tjekditnet.dk være med til at synliggøre, hvor langt der er igen.

Lige nu har 83 procent af alle boliger og virksomheder adgang til mindst 100 megabit ind i huset, mens 64 procent kan købe 30 megabit ud ad huset, viser tallene.

Bred ros

Det nye Tjekditnet.dk får en varm modtagelse i Dansk Industris brancheorganisation for tele og IT, ITEK.

»At 83 procent af danskerne nu har adgang til 100 Mbit-forbindelser, viser, at markedet virker. Der kommer faktisk hurtigere bredbånd ud til danskerne helt uden statslig indblanding. Og det er på alle teknologier - kobbernet, kabelnet, fibernet og mobilnet, at hastighederne vokser. Det er rigtigt godt, at forbrugerne får et meget nemmere overblik over, hvor hurtig forbindelse de kan få hos hvilken leverandør. Vi håber, at det med flere fakta bliver lettere at tale om, hvad der skal til, for at hjælpe de sidste danskere til ordentlige forbindelser,« siger Christian Hannibal, chefkonsulent i ITEK

Også i Danske Regioner glæder man sig over tiltaget.

»Hvis Danmark skal hænge sammen – og det skal det naturligvis –, er vi simpelt hen nødt til at tilbyde gode bredbånds- og mobilforbindelser til alle borgere, uanset hvor de bor. Det er godt, at man nu kan checke dækningen, for bredbånd er en fuldstændigt central del af vores infrastruktur, som alle bør have adgang til. Der er jo heller ikke mange danskere, som i dag kan forestille sig at bo uden vand eller el,« siger Carl Holst, næstformand i Danske Regioner.

Læs mere: Prøv selv www.tjekditnet.dk

02BUSlucy#2.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen