Berlingske Business

Saxo Bank ville snøre Stein Bagger ved cykelkup

Saxo Bank ville snøre Stein Bagger ved cykelkup - 1
Da Bjarne Riis præsenterede IT Factory som ny sponsor. Stein Bagger, Bjarne Riis og Kim Fournais fra Saxo Bank. Foto:

Stein Bagger fik i en kort, men meget dyr periode, sit ønske opfyldt om at komme tæt på heltene i cykelsporten.

Med sin formand, Asger Jensby, ved sin side, kastede IT Factory sig i 2008 frådende ind i kampen om Bjarne Riis’ cykelhold. Saxo Bank var på det tidspunkt hovedsponsor, men Stein Bagger ville så frygtelig gerne med på en sidebillet.

Og den situation forstod Saxo Bank-direktøren Kim Fournais at udnytte.

Da Bagger og Jensby mødes med Kim Fournais i de indledende forhandlinger, ville Saxo Bank ikke oplyse, hvad det samlede sponsorat kostede. Tanken - konstaterer Jensby efterfølgende - var, at Saxo Bank ville have IT Factory til at betale hele sponsoratet uden at afgive førstepladsen på trøjer og cykler.

Helt sådan ender det dog ikke. Men næsten.

IT Factory og Saxo Bank enedes om et samlet årligt sponsorat på 15 mio. euro - cirka 112 mio. kr. - over tre år. Altså en samlet pris på 336 mio. kr. De to betaler hver i sær 7,5 mio. euro om året (56 mio. kr.) og det gav en besparelse til Saxo Bank på knap 20 mio. kr. Men samtidig var det planen, at IT Factory skulle betale Saxo Bank et afståelsesbeløb på 75 mio. kr.

Nu brasede IT Factory sammen inden alle betalinger kom på plads, men interessant i den forbindelse er det, at Danske Bank kan komme til at hænge på en garanti for en del af dette afståelsesbeløb. Og yderligere er der den detalje, at IT Factory for sin part ville have IBM til at betale for det meste af udgiften til dette sponsorat.

Stein Bagger havde nemlig regnet ud, at IBM kunne bruge Riis’ cykelhold til nogle fremstød, bla. i forbindelse med Tour de France. Og for det var IBM villig til at betale, hvad der svarer til otte mio. euro. Ikke kontant, men ved rabatter på ydelser til IT Factory.

Den flinke IT Factory-formand Asger Jensby åd angiveligt alle disse forklaringer med et »Om det er dyrt eller billigt, kommer jo an på, hvad man får for varen.«

Hvor mange af disse aftaler, der så helt konkret eksisterer i virkelighedens verden er uvist.

Oplysningerne om Riis’ cykelhold står at læse i bogen »Stein Bagger og inderkredsen« skrevet af Erik Ove og Stig Andersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen