Berlingske Business

Presset TDC mister stadig flere kunder

pix-TDC-indgang
TDC-koncernen er Danmarks største på alle fire hovedområder: mobiltelefoni, fastnettelefoni, internetforbindelser og TV. Men konkurrencen bliver stadig skarpere. Arkivfoto: Thomas Breinstrup

Telegiganten holder kun lige skansen på det hårdt pressede danske marked, mens kunderne fortsætter med at forlade koncernen.

Danmarks største telekoncern TDC er fortsat presset og mister kunder på alle områder.

TDC tabte i januar-marts 4.000 mobilkunder, 30.000 fastnetkunder, 22.000 TV-kunder og 12.000 bredbåndskunder. Også i Norge, som er udset som TDCs guldæg, er der nu færre kunder end før.

Omsætningen i TDC steg beskedne 0,7 procent fra 5.177 millioner kroner sidste år til nu 5.211 millioner kroner, men driftsresultatet (EBITDA) faldt fra 2.148 millioner kroner til 2.128 millioner, viser regnskabet, der kom fredag morgen. De stigende priser sikrer, at resultatet er bedre end forventet trods kundetabene.

Flere vælger mindre TV-pakker

TDC har nu 2.949.000 mobilkunder i Danmark, heraf næsten to millioner privatkunder. Dertil kommer 692.000 fastnetkunder, 1.357.000 TV-kunder og 1.221.000 bredbåndskunder. I Norge, hvor TDC ejer landets næststørste kabel-TV-selskab, Get, er antallet af TV-kunder faldet til 427.000, mens Get fastholder antallet af bredbåndskunder på 362.000.

Det gennemsnitlige forbrug pr. mobilkunde - et af nøgletallene for teleselskaberne - er faldet. I julekvartalet brugte en TDC-kunde 118 kroner om måneden, i januar-marts er det faldet til 115 kroner.

Navnlig antallet af TV-kunder har været ventet med interesse oven på det katastrofale nedbrud hos det TDC-ejede YouSee, landets største TV-leverandør, nytårsaften og - for mange kunder - et helt døgn frem. Her fik mange for alvor øjnene op for, at der er andre måder at se TV på, fordi YouSees signal var nede, angiveligt efter et hackerangreb, som endnu ikke er lødt.

pix-Isbjerg

YouSee har ikke alene mistet 22.000 kunder på tre måneder. Andelen af kunder, som gearer ned på de store TV-pakker, fortsætter også med at stige. Nu har 32,8 procent af YouSees TV-kunder kun den lille TV-pakke.

Topchef er tilfreds

TDCs koncernchef, Pernille Erenbjerg noterer sig, at regnskabet viser en »væsentlig forbedring i den danske forretning«.

»Det er et tilfredsstillende resultat, som bekræfter, at vi er på rette vej med at stabilisere forretningen i 2017. Over en bred kam ser vi forbedring i de finansielle nøgletal,« siger hun i en kommentar til regnskabet og fremhæver, at pengestrømmen og kundetilfredsheden er blevet bedre.

TDC er den sidste af de fire store, der fremlægger regnskab for årets første kvartal. Telenor hentede 9.000 nye mobilkunder og forbedrede sit resultat betydeligt, Telia mistede endnu 28.000 mobilkunder og holdt skansen, mens »3« tog 11.000 mobilkunder og landede bedre på bundlinien. Samtidig fortsætter det nye mobilselskab, Plenti, med at hente kunder og forventer at runde 75.000 i den kommende uge.

pix-Roaming

TDC kom dårligere ud af 2016 end forventet med en tilbagegang på alle linier og et farvel til 12.000 mobilkunder, 26.000 fastnetkunder, 7.000 TV-kunder og 16.000 bredbåndskunder i julekvartalet. Topchef Pernille Erenbjerg slog da fast, at »forventningerne til 2017 er markant bedre«. Imidlertid fortsætter kunderne med at forlade telegiganten.

TDC har i nogen tid været rygtet til salg. Telia, som er Nordens største telekoncern men kun nummer tre i Danmark, har bedømt TDC til at være for dyr og risikabel en investering. Telias topchef, Johan Dennelind, afskrev for en uge siden helt muligheden for at købe TDC og fokuserer i stedet på andre opkøb, der skal styrke Telia i Danmark.

»Og vi udelukker ikke noget, hvad angår strukturelle handler,« sagde han 26. marts i Stockholm.

pix-Roamingkort

TDC er, som noget unikt i Europa, størst på alle fire hovedområder i Danmark: mobiltelefoni, fastnettelefoni, TV og bredbånd. Men TDC er en dværg sammenlignet med svensk-finske Telia, der er Nordens største, og norske Telenor, der er næststørst i både Norden og Danmark.

TDC ejer mobilselskaberne Fullrate, Telmore og YouSee Mobil (tidl. Onfone) samt Dansk Kabel-TV og landets største kabel-TV-selskab, YouSee, filmudlejningstjenesten Blockbuster og gamblingvirksomheden Bet25. Desuden ejer TDC i Norges næststørste kabel-TV-selskab, Get, som blev købt for 12,5 milliarder kroner i september 2014 - »de bedste 13 milliarder, som jeg nogen sinde har brugt!« som TDC-topchef Pernille Erenbjerg tidligere har udtrykt det over for Berlingske.

Get har da også i januar-marts forbedret sit driftsresultat fra 414 millioner norske kroner for et år siden til nu 436 millioner.

TDC-koncernen har nu 7.784 ansatte. Det er 179 færre end for et år siden.

pix-Roaming

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen