Berlingske Business

Overbevisende navigering via mobiltelefonen

(Siena) David mod Goliat. Sådan ser TomTom Mobile ud, når det ligger ved siden af TomTom Go. Forvirret? Så kommer forklaringen her.

TomTom Go er øjeblikkets hotteste flytbare navigationssystem til biler. Der er ingen knapper men til gengæld en trykfølsom skærm, som du blot skal pege på for at aktivere systemet.

Næste skridt på udviklingsstigen er navigationssystemer, der fungerer med mobiltelefonen. Sådan et har den hollandske producent, TomTom også. Det hedder TomTom Mobile og fungerer bl.a.a på Nokia 6600.

I princippet er det samme navigationssystem, der sidder i både TomTom Go og TomTom Mobile, så derfor tog vi begge systemer med til Italien forleden for på helt ukendte veje, at få en fornemmelse af, om ''''telefon-systemet'' (TomTom Mobile) er lige så effektivt, som vi ved at TomTom Go er. For samtidig at få en praktisk oplevelse af forskellen mellem de digitale kort som Tele Atlas og Navteq tilbyder, tog vi en Garmin Quest med på turen. Garmin benytter Navteq kort, mens TomTom bruger Tele Atlas kort.

Vi har tidligere beskrevet, hvordan TomTom Mobile( telefon-systemet) er en strømtyv uden lige, fra både telefon og Bluetooth antenne, så det lader vi ligge denne gang og springer lige til oplevelsen af de to TomTom systemer.

Endnu engang er jeg positivt overrasker over telefon-systemet(Mobile). Når først det lille hukommelseskort, hvor vi på forhånd havde lagt Italien ned på, var sat i telefonen, tog det kun få tastetryk, før vi var klar til at navigere. Simpelt og effektivt.

Indtastningen sker på samme måde som man SMS''er og det går legende let, ligesom udregningen af ruten er ligeså hurtig som i TomTom Go (det flytbare system).

Største anke mod Mobile (systemet i mobiltelefonen) er højttaleren, der hverken er høj eller tydelig nok, mens skærmen fungerer fint. Kun i meget få situationer, er skærmen for lille. Det gælder f.eks. hvis man vil finde en destination på kortet og navigerer derhen. Så kommer GOs store skærm bedre til sin ret.

Det faktum, at vi havde Garmin Quest med på turen understregede med al tydelighed forskellen mellem kort-leverandørernes formåen. Garmins kortmateriale var betydeligt dårligere end TomToms. Det gav sig konkret udtryk ved, at vi måtte opgive at navigere frem til flere adresse, ganske enkelt fordi de ikke findes på Garmins kortmateriale. Det galt både mindre byer og veje.

Konklusion:

TomTom i mobilen fungerer overbevisende. Kun sjældent har man brug for den større skærm, som TomTom Go tilbyder.

Derfor er TomTom Mobile fint til ferie-brug, mens man bør vælge et større flytbart system, hvis man jævnligt/daglig benytter navigering. I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at man let bliver ''''afhængig'''' af sit navigationssystem og derfor benytter det mere og mere.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen