Berlingske Business

Nye ægteskaber mellem kreative iværksættere og gamle virksomheder skal redde verden

pix-Valuer-Insero
Her står dagens svar på »Kirsten Giftekniv« på iværksætterområdet: Dennis Poulsen (til venstre), administrerende direktør og medstifter af Valuer.ai, Mogens Vig Pedersen, administrerende direktør i Insero, og Daniel Laursen, partner og medstifter af Valuer.ai, går sammen om at få bragt de gode ideer til samfunds- og miljøgavnlig teknologi bragt på arbejde. Foto: Valuer.ai

Mange af de globale samfundsudfordringer kan løses med ny teknologi, hvis ellers det kan lykkes at koble opstartsvirksomheder og etablerede virksomheder sammen. Det skal et nyt, dansk samarbejde bidrage til at klare.

Danmarks måske hurtigstvoksende ægteskabsbureau for iværksættere og etablerede virksomheder indgår samarbejde med et rådgivnings- og investeringsselskab for at få bragt i første omgang nytænkende teknologier ud at arbejde.

Softwarevirksomheden Valuer.ai fra Vejle, som blev stiftet i februar i år, og rådgivnings- og investeringsvirksomheden Insero fra Horsens går sammen i et jointventure, hvis første opgave er intet mindre end at redde verden. Tilsammen skyder de to virksomheder »et større millionbeløb« ind i samarbejdet.

Skal få det til at matche - og sige klik

»Valuer.ai er et »ægteskabsbureau« mellem iværksættere og etablerede virksomheder. Vores metode er at finde iværksætterne og kortlægge dem, så virksomhederne gennem vores software kan finde dem og indgå samarbejde med dem. Men vi skal ikke være konsulenter, så vi vil gerne have partnere ind fra de forskellige brancher. Insero, som både leverer rådgivning pg er kapitalfond, har specialiseret sig i »cleanteach« (teknologier, som gavner miljøet, red.), som vi nu sætter fokus på, og dermed får vi både lettere adgang til markedet og får lagt et rådgivningslag oven på vores egen softwareplatform,« fortæller Dennis Poulsen, administrerende direktør for og medstifter af Valuer.ai.

Målet er at få identificeret 1.000 globale iværksættervirksomheder og få etableret over 100 samarbejder med etablerede virksomheder inden sommeren 2018. De 300 første er allerede udpeget, og dialogen er gået i gang med et stort antal virksomheder og organisationer.

»Vi oplever ofte, at både store virksomheder og opstartsvirskomheder har viljen til at samarbejde, men at de mangler værktøjerne til at få det til at ske. Det gør vi nu noget ved,« siger Mogens Vig Pedersen, administrerende direktør i Insero, som roser Valuer for »på bare få måneder med stor succes lokaliseret endda meget perspektivrige opstartsvirksomheder og efterfølgende matche dem med store virksomheder«.

simon

10 slipper gennem nåleøjet

Det er de gode, nye ideer inden for intelligent energi (som »big data«, smarte byer, Tingenes Internet), vindenergi, solenergi, vand, miljø og ressourcer, som samarbejdspartnerne særligt er på udkik efter.

Til maj er det nystiftede samarbejde mellem Valuer.ai og Insero med til i Vejle at arrangere den globale iværksætterkonkurrence »Resilient Business Cup« i samarbejde med Vejle Kommune og organisationen »100 Resilient Cities«, som den amerikanske Rockefeller Foundation står bag. Her skal 1.000 iværksættere fra 100 byer - heriblandt også f.eks. New York, Singapore og Cape Town - dyste om 10 finalepladser ved det store arrangement. Vejle arbejder på at blive et samlingspunkt for miljøteknologiske virksomheder, en slags »Cleantech Valley«.

»Gennem vores platform finder vi 1.000 opstartsvirksomheder, hvoraf ti vil blive taget med til Vejle og indgå i dialogen med Vejle Kommune og virksomheder i omegnen for at få taget teknologierne i brug. Altså et bidrag til at redde verden,« siger Dennis Poulsen.

Han fremhæver fokuset på netop cleantech.

»Danmark er kendt på dette område og er på verdensplan en af de nationer, der er længst fremme i skoene, måske især på vindenergi,« siger han.

pix-Opfinderhat

På talent- og idejagt i Finland

Dennis Poulsen håber, at samarbejdet med Insero vil betyde, at Valuer.ai får fat i flere etablerede virksomheder. Samtidig vil modellen fra cleantechområdet kunne duplikeres til andre brancher og dermed nye satsningsområder.

Lige nu ligger lidt over 1.000 iværksættervirksomheder dokumenteret i Valuers softwaresystem, som virksomheder abonnerer på. For få uger siden holdtes i Finland den næsten ikoniske Slush-iværksættermesse, hvor Valuers egne folk og en hær af tilknyttede, frivillige »agenter« - iværksætterspejdere - nåede at interviewe omkring 800 iværksættere, som nu er ved at blive lagt ind i den store database, som dermed vil nærme sig 2.000 virksomheder.

To af Danmarks mest erfarne investorer i lovende IT-virksomheder, Morten Lund og Michael Moesgaard, skød tilsammen et tocifret millionbeløb i Valuer.ai i juni og trådte ind i bestyrelsen.

Bag Valuer.ai står Dennis Poulsen, der i 2014 solgte sit eget selskab, Tweakker, til en amerikansk virksomhed, og Daniel Laursen, som for syv år siden stiftede iværksættermediet Trendsonline.dk, samt René Giese, der bl.a. har en fortid hos softwaregiganten Microsoft.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen