Berlingske Business

»Mr. Digitalisering« skifter job

pix-Lars Frelle-Petersen
Lars Frelle-Petersen har stået i spidsen for Digitaliseringsstyrelsen siden oprettelsen og har i ti år arbejdet med at få det offentlige Danmark digitaliseret - og trukket danskerne med ind i de nye muligheder. Arkivfoto: Erik Refner, Scanpix Foto:

Lars Frelle-Petersen forlader Digitaliseringsstyrelsen og skifter tilbage til Finansministeriet.

Den store piskesvinger i digitaliseringen af Danmark, Lars Frelle-Petersen, forlader Digitaliseringsstyrelsen, som han har stået i spidsen for siden oprettelsen i 2011.

Lars Frelle-Petersen har fået nyt job som afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriets departement, og dermed får han fra i dag, 26. juni, ansvaret for ministeriets arbejde med den såkaldte sammenhængsreform. Det er det arbejde, som ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), står i spidsen for, og som skal sikre, at hele det offentlige Danmark hænger og fungerer sammen.

Vicedirektør Rikke Hougaard Zeberg konstitueres som direktør for Digitaliseringsstyrelsen, som sorterer under Finansministeriet, indtil en ny direktør er fundet. Stillingen bliver slået op hurtigst muligt, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Masser af store opgaver at tage fat på

»Timingen er nu. Den tidligere afdelingschef har fået et andet job, og der er brug for at hjælpe ministeren med de udfordringer, der er. Jeg har siddet med dele af dagsordenen i Digitaliseringsstyrelsen. Nu gælder det alle dele af den offentlige sektor, hvor sammenhængsreformen skal godt i land i løbet af det næste års tid. Derfor er det naturligt for mig at skifte for at holde fokus på sammenhængsreformen og give ledelseskraft bag ministerens virke,« siger Lars Frelle-Petersen til Berlingske.

Jobskiftet har været forberedt i en uges tid.

»Jeg tager naturligvis erfaringerne fra digitaliseringsområdet gennem ti år med mig men skal også tænke bredere på afbureaukratisering, styring og ledelse og skal forsøge at få det hele til at hænge sammen. Meget handler om digitalisering og data, og hvordan det offentlige bruger data, som jeg har rigtigt mange erfaringer med. Det bliver et arbejde med at sætte retninger og iværksætte initiativer, der kan flytte noget, ligesom det lykkedes på digitaliseringsdagsordenen,« siger han.

De store opgaver bliver en kulegravning om afbureaukratisering, om at sikre lovgivning, der fra fødslen er indrettet til at være digitaliseringsklar, og en bedre styring af statens IT-projekter. Oveni kommer hele spørgsmålet om informationssikkerhed og målet om at sikre hurtigere afgørelser i den offentlige sektor.

pix-Virusskilt

Hædret for sit engagement

Lars Frelle-Petersen modtog i 2012 den danske IT-branches fornemste pris, IT-Prisen, som skulderklap for »sit engagement og arbejde med at holde embedsstand, politikere og branchen fast på en større digitalisering af det offentlige«.

Han var frem til 2012 vicedirektør i Økonomistyrelsen under Finansministeriet, som stod for de første større digitaliseringsprojekter i det offentlige, og har en fortid i Finansministeriets særlige Digitale Taskforce, som lagde grunden til digitaliseringen af det offentlige. Han har således været en hovedfigur i indførelsen af elektronisk post, elektronisk fakturering, NemID og borgerportalen Borger.dk og sat sit præg på de store, firårige digitaliseringsaftaler mellem staten, regionerne og kommunerne, som hele tiden har skullet skubbe digitaliseringen med de medfølgende selvbetjeningsmuligheder fremad.

Lars Frelle-Petersen er uddannet cand. scient. adm. og var i 2001-2005 specialkonsulent og siden chefkonsulent i Finansministeriets departement. I 2005 blev han programchef i Videnskabsministeriet og rykkede i 2006 tilbage til Finansministeriet som kontor- og digitaliseringschef.

Fagchef for IT og digitalisering i brancheorganisationen Dansk Erhverv, Janus Sandsgaard, sender et »kæmpe til lykke« til både Lars Frelle-Petersen og Finansministeriet og kalder jobskiftet for en »digital upgrade af stengangen«.

Digitaliseringsstyrelsen har omkring 200 medarbejdere.

pix-Ulrik Falkner Thagesen

(Opdateres)

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen