Berlingske Business

Millionerne sværmer om serieiværksætter

30BUSPix-Samlino-172742.jpg
De to stiftere af sammenligningsportalen Samlino.dk er glade og tilfredse. De har nemlig lige fået et kapitaltilskud på et trecifret millionbeløb. Th. Mads Fauerholt og tv. Kristian Pitzner-Jørgensen. Foto: Emil Hougaard

En celeber kreds af investorer skyder 150 millioner kroner i den danske sammenligningstjeneste Samlino.dk, der er de finansielle serviceydelsers svar på Momondo.dk.

En global kapitalfond, Asiens rigeste families pengetank og en af Japans allerstørste finansielle investorer har netop sammen med to af verdens prominente tech-iværksættere og tre danskere skudt 150 millioner kroner i den danske sammenligningsportal Samlino.dk.

Bag investeringsrunden gemmer sig den globale kapitalfond ACE & Company, der har en række vellykkede investeringer i teknologivirksomheder bag sig. Eksempelvis taxitjenesten Uber, Pinterest, der er et socialt medie, som fungerer som en digital opslagstavle, og Transferwise, der er online service til at sende penge til udlandet.

Pengetanken Pacific Century Group, der er ejet af Hong Kong-familien Li Ka Shing, er en anden stor investor.

Den tredjestørste investor er et af Japans største finansielle selskaber, SBI Holdings, der ejer platforme, der ligner Samlinos og som også står bag internetbanken E-trade.

Dertil kommer den globale investeringsvirksomhed Nova Founders, der har skudt penge i over 30 teknologivirksomheder verden over.

Men ikke nok med det.

Det er også lykkedes de to stiftere af Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen og serieiværksætteren Mads Faurholt-Jørgensen, der i 2014 etablerede selskabet, at få Marcus Pincus, der har stiftet Zynga og som bl.a. er kendt for spillet Farmville, og stifteren af Pay Pal og en af store investorer i Facebook Peter Theil til at bidrage med investeringskroner til den danske sammenligningsportal. De største danske investorer er den tidligere Nordea-direktør Thorleif Krarup, ISS’ tidligere topdirektør Waldemar Schmidt og Saxo Banks Lars Seier Christensen.

Det er blot et år siden, at selskabet hentede 15 millioner kroner i en investeringsrunde. Dengang var den båret af de tre store danske indskydere.

Administrerende direktør for ACE & Company Marc Syz siger i pressemeddelelsen, at han er »meget imponeret over« Samlino.dks »resultater og kvaliteten af teamet. Forsikrings-, bank- og telemarkederne er en unik mulighed og har hidtil været relativt uberørt af teknologi.«

De to stiftere har delt arbejdet mellem sig i arbejdet for at hente mere kapital til Samlino.dk. Kristian Pitzner-Jørgensen har taget sig af de danske investorer, som til dagligt i øvrigt også er sparringspartnere for de to stiftere. Waldemar Schmidt bliver konsulteret, når det drejer sig om ledelse, og de to bankfolk, når det gælder finansielle forhold.

Billede

Hentede 300 millioner hos Goldman Sachs

Mads Faurholt-Jørgensens opgave har været at gøre arbejdet i de internationale investorkredse blandt andet ved hjælp af hans globale netværk. Mads Faurholt-Jørgensen har som 31-årig prøvet mere end de fleste i en hæsblæsende karriere, der har ført ham verden rundt. Det er godt et år siden, at den succesfulde Mads Faurholt-Jørgensen hentede 300 mio. kr. hos bl.a. Goldman Sachs. Penge, der skulle bruges til at revolutionere den finansielle sektor med selskabet Nova Founders Capital.

Samlino.dk’s mission er at ændre de danske forbrugeres vaner, når de køber finansielle serviceydelser. Og er på sit felt at sammenligne med Momondo.com, der prismæssigt sammenligner flyrejser, og Trivago.com, der prismæssigt gennemtrawler hotelbranchens udbud.

»Vi kigger på alle ydelser, der har et abonnementslignende forhold. Det vil sige forsikring, hvor du betaler en præmie en gang om måneden eller om året. Banker, hvor du betaler en rente. Telebranchen, hvor du betaler for et abonnement – eksempelvis for bredbånd eller mobiltelefoni. Det er alle brancher, der kan være komplekse og vanskelige at gennemskue,« siger administrerende direktør og stifter Kristian Pitzner-Jørgensen.

Fem milliarder i besparelse

De to stiftere vurderer, at den 150 millioner kroner store investering vil kunne hjælpe danskerne til en besparelse »på fem milliarder kroner om året.«

Kristian Pitzner-Jørgensen siger, at de stort set ingen konkurrenter har på det danske marked, og de slet ikke forventer, at der pludselig dukker en udenlandsk spiller op på deres bane.

»Danmark er ganske enkelt for småt og for uinteressant,« siger han. Samlino.dk beskæftiger i dag 120 medarbejdere.

Og der er muligheder for vækst, understreger Mads Faurholt-Jørgensen:

»I England bliver disse serviceydelser brugt i langt højere grad end herhjemme, Hvor under fem procent af danskerne i dag bruger deres tid online på at undersøge og sammenligne finansielle serviceydelser, er tallet i England i dag 83 procent.«

Billede

De mange penge skal bruges på markedsføring, der øger kendskabet til Samlino.dk og dens produkter. Virksomheden vil også investere i, at porteføljen af produktkategorier bliver udvidet samt til udvikling af virksomhedens teknologi.

I øjeblikket har sammenligningstjenesten indgået partnerskab med flere end 40 af de største selskaber inden for de sektorer, som de arbejder med.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen