Berlingske Business

Med hakke og spade efter Stein og Anettes gemte guld

Med hakke og spade efter Stein og Anettes gemte guld - 1
Foto:

Politiet leder efter skjulte værdier hos Stein Bagger og hans hustru, Anette Uttenthal. Jagten er gået ind efter mulige gemte diamanter og smykker for mindst 50 mio. kr. Politiet mener, at parret kan have gemt diamanterne i Frankrig.

Det er lidt som en rigtig gammeldags skattejagt. Udstyret til jagten er ikke nødvendigvis hakker og spader, men målet er det samme; at finde frem til det nedgravede smykkeskrin og sikre sig indholdet.

Nu er Stein Bagger-sagen langtfra de klassiske sørøver-historier, hvor guld og ædelstene blev gravet ned under det store egetræ.

Men dansk politi er gået på jagt efter diamanter, smykker og ure til en værdi på mere end 50 mio. kr., ædelstene, som politiet mistænker Stein Bagger og Anette Uttenthal for at have skjult, mens de i venten på mere rolige tider, hvor de mange smykker vil kunne sikre parret et økonomisk komfortabelt liv.

Smykker for millioner
Jagten på diamanten til 40 mio. kr., som Anette Utten­thal angiveligt viste frem i forbindelse med en børnefødselsdag i Monaco i december, længe efter sagen mod Stein Bagger var begyndt at rulle og flere dage efter han var blevet fængslet og deres hjem ransaget i jagten på de forsvundne millioner foregår med hjælp fra de franske myndigheder.

Dansk politi har måttet bede franskmændene om at lede efter diamanter i franske bankbokse, hvor politiet også håber på at finde en diamantkæde, der prissættes til 13 mio. kr.

Læg dertil et stort antal ure af mærker som IWC, Vacheron Constantin og Girard-Perregaux, som Stein Bagger altid brugte og gerne viste frem, men som er pist væk oven på hans flugt i december.

Ransagninger på kontorer og i Stein Baggers og Anette Uttenthals private bopæl i Tuborg Strandpark har ikke fået urene til mange hundrede tusinde kroner frem i lyset.

Fortællingerne om de mange smykker og om den enkelte store diamant med en diameter på fem centimer og en renhed på 40 karat, som Stein Bagger og Anette Uttenthal angiveligt købte hos en amerikansk juveler i efteråret 2008, tegner et glimrende billede af det liv, som Stein Bagger higede efter i mange år og endelig levede de sidste år som succesrig direktør for IT Factory.

Mærkevarefikseret
I flere af de seks nye bøger, som i disse uger lander hos boghandlerne, tegnes et billede af en ekstremt materialistisk Stein Bagger. Fra de allerførste år har Stein Bagger haft fuldstændig styr på, hvad der var de rigtige mærker i tøj, ure og biler.

Som ung bestod påklædningen ofte af det nyeste bodybuildertøj, som matchede den hastigt voksende krop, som Stein Bagger byggede op i de år. Kroppen voksede så hurtigt, at det til tider kneb med at finde bukser, som kunne rumme de brede lår.

De seneste år har Steins foretrukne påklædning været skræddersyede Armani jakkesæt. De går sjældent for under 20.000 kr. og de blev suppleret med de håndsyede lædersko, silkeslipsene og skjorterne af egyptisk bomuld til langt over 1.000 kr. skjorten.

Heller ikke når det gælder bilerne, har Stein Bagger holdt sig tilbage – og er til tider gået over stregen, fordi han ikke ville betale den høje danske pris for at køre i biler af de dyreste mærker.

Allerede tidligt i 2000erne blev Stein Bagger således beskyldt for at have kørt ulovligt rundt i flere udenlandske lejebiler. Manden ville gerne køre dyrt og se rig ud, men det kneb med kontanterne til at betale for det fine liv.

Verdens dyreste hotel
I 2006 slog myndighederne til mod en stribe rigmænd, herunder Stein Bagger, der fik konfiskeret en Porsche 911, en BMW M6 og en Audi A3. Alle biler var indregistreret i Sverige, men både Stein og Anette kørte rundt i bilerne i Hellerup og omegn, som om de var hævet over loven. De svenske biler nåede dog dårligt at forsvinde, før nye dukkede op – sammen med andre statussymboler.

Et af de senest tilkomne symboler er den 30 millioner kroner dyre lystyacht, opkaldt efter Anette Uttenthal, som Stein Bagger anskaffede sig i Frankrig. Den kunne Bagger og hustruen passende bruge, når de boede i deres franske sommerhus i Provence. Tæt på bopælen i Tuborg Havn havde Stein Bagger yderligere en båd, opkaldt efter sin datter.

De sidste dage i frihed blev nærmest kronen på værket i Stein Baggers luksustilværelse. Før han forsvandt fra Anette Uttenthal og resten af selskabet i Dubai, nåede han at efterlade sig et fedt image, som en rigtig multimillionær gør, når han skal vise sig frem i Dubai.

Med hvide Rolls-Royce Phantom til at hente rejsefællerne i lufthavnen, værelser på Burj Al Arab, verdens dyreste hotel, hvor diplomatsuiten på 670 kvm til den beskedene døgnleje af 75.000 kr. skulle huse Stein Bagger og Anette Uttenthal, og hvor champagnen til 30.000 kr. pr. flaske læskede ganen, fik Bagger lige det sidste med fra sit gamle rigmandsliv.

I dag er han som bekendt blevet indhentet af virkeligheden. Nu bor han under jævne forhold i Ringsted Arrest. Med ret til briks, bord og udgang i gården.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen