Berlingske Business

Kopiering skal koste netforbindelsen

Kopiering skal koste netforbindelsen - 1
Snart vil den britiske regering trække stikket hos folk, der gentagne gange har hentet ulovligt kopierede film og musiknumre på nettet. Foto: Colourbox

Internet-udbyderne skal kappe forbindelsen, hvis man flere gange er taget i at hente ulovlige kopier af musik og film, lyder nyt forslag.

Gentagne tilfælde af at hente ulovligt kopieret musik og ditto film skal koste netforbindelsen.

Det foreslår den britiske regering nu i et forsøg på at komme den ulovlige kopiering til livs og dermed hjælpe musik- og filmproducenter, så de ikke mister indtægter. Regeringen lægger op til, at det er Internet-udbyderne - ofte teleselskaber -, som skal skride til handling, hvis en kunde gentagne gange gør sig skyldig i lovovertrædelser. Internet-udbyderne skal ifølge forslaget blokere for adgangen til de pågældende netsteder, sætte hastigheden ned hos kunden eller midlertidigt afbryde adgangen til nettet.

Vigtigt med hurtig handling

De nye tiltag skal sikre hurtig handling. Regeringen har nemlig tidligere sat det britiske svar på IT- og Telestyrelsen, Ofcom, til at se på, hvilke tekniske midler der skal til for at nedbringe antallet af ulovligheder, og her er formodningen, at der først vil kunne ske noget i 2012.

»Regeringen er nu nået til det synspunkt, at hvis det blev anset for nødvendigt med handling, ville det være alt for lang tid at vente ud fra det pres, som ulovlig kopiering lægger på de kreative brancher. De nye ideer, som er skitseret i dag, vil potentielt tillade, at der langt tidligere kan skrides til handling,« hedder det i den britiske regerings forslag.

Ifølge ministeren for Det Digitale Storbritannien, Stephen Timms, vil premierministeren kunne beordre Ofcom til at gribe teknisk ind, så snart der er behov for det.

Kritik fra Internet-udbyderne

Forslaget vil blive forelagt politikerne i november og vil tidligst kunne træde i kraft i 2011. Regeringen forventer selv, at det vil nedbringe antallet af ulovlige downloads med omkring 70 procent.

Borgerrettighedsgrupper og Internet-udbyderne har kritiseret forslaget. Ud over at overskride grænsen for privatlivets fred mener de, at forslaget ikke vil gøre meget for at komme selve problemet med ulovlig kopiering til livs.

Fransk forslag faldt

Frankrig har tidligere forsøgt at få indført en 3-2-1-ordning, hvor hammeren falder og netforbindelsen afbrydes efter tre advarsler. Forslaget, der var stærkt støttet af den franske præsident Nicolas Sarkozy, faldt med et brag, da det kom for landets øverste retsinstans.

Nu forsøger de franske politikere at fremlægge et udvandet forslag, når parlamentet samles igen til september.

Europa-Parlamentet afgjorde i maj i år, at det er ulovligt at afskære folk fra at komme på nettet uden en retskendelse.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen