Berlingske Business

Kasi Jesper taber skattesag om stort millionbeløb

BM
(Jesper Kasi Nielsen foran Østre Landsret  den 12. september 2017 i forbindelse med den tidligere skattesag imod ham, der omhandlede sponsorpenge. Denne sag vandt Jesper Kasi Nielsen og hans familie. Foto:

Halvanden måned efter, at Kasi Jesper vandt en sejr over Skat, har den danske smykkerigmand nu tabt en anden skattesag. Østre Landsret har netop dømt, at Skat havde ret til at sende en skatteregning på 245 mio. kr. til Kasi Aps.

Den danske smykkerigmand Jesper »Kasi« Nielsen har netop tabt en skattesag i Østre Landsret. Det skriver landsretten i et domsresumé. Sagen omhandler en skatteregning på omkring 245 mio. kr., som skattevæsnet sendte til Jesper »Kasi« Nielsens virksomhed Kasi Aps., efter rigmanden blev købt ud af et fælles selskab med Pandora.

Sagen har sit udspring i selskabet Pandora Jewelry Central Western Europe, som Pandora og Kasi Jesper oprettede i fællesskab i 2009. Kasi Jesper havde havde eneret til at sælge Pandora-smykker i blandt andet Tyskland, og han skød sine aktiviteter ind i det fælles selskab. Skat havde i første omgang givet tilladelse til, at dette kunne gøres skattefrit, da Skat blev informeret om, at der ikke var igangværende drøftelser om at videresælge Pandora Jewelry Central Western Europa, og at Kasi og Pandora ikke regnede med, at der ville ske et salg inden for tre år.

BM

Men allerede året efter blev Pandora børsnoteret, og i den forbindelse blev Kasi Aps. købt ud af Pandora Jewelry Central Western Europe. Da Skat havde fået at vide, at man ikke ville sælge selskabet inden for tre år, tilbagekaldte myndigheden i januar 2011 sin tilladelse til skattefrit at overdrage de store salgsaktiver i Kasi Aps, hvilket udløste en skatterening til selskabet på 245 mio. kr. Det mente Jesper »Kasi« Nielsen ikke var berettiget, og han trak derfor Skat i retten. Først tabte han sagen i Landsskatteretten, og den dom er nu blevet stadfæstet i Østre Landsret.

»Efter rettens opfattelse havde parterne endvidere ved oplysningen om, at man ikke så, at der indenfor en periode på de næste 3 år ville ske et salg, bibragt SKAT en urigtig forudsætning, som ansøgerne vidste var væsentlig for Skat,« skriver Østre Landsret i sit domsresumé.

»Landsretten fandt under bl.a. disse omstændigheder, at der er en stærk formodning for, at skatteundgåelse reelt var et hovedformål med omstruktureringen, og at denne formodning ikke var blevet afkræftet.«

aaa

Jesper »Kasi« Nielsen har hele tiden hævdet, at timingen i Pandoras børsnotering kom som en overraskelse for ham, og at han altså ikke var klar over, at den lå lige om hjørnet, da han indgik aftalen med Pandora om at etablere det fælles selskab. Østre Landsret skriver, at det ikke har kunnet fastlægges præcis, hvornår Pandoras ejer, kapitalfonden Axcel, begyndte at afsøge muligheden for at børsnotere Pandora, og at det ikke anses for godtgjort, at Kasi Aps. kendte til børsnoteringsplanerne. Kasi Aps. kunne dog, ifølge Østre Landsret, identificeres med rådgiveren Deloitte, der oprindeligt indleverede anmodningen om skattefrihed, som indeholdt oplysninger, der måtte anses at være tiltrådt af Pandora eller Axcel.

»Landsretten konkluderede derfor, at det, også i forhold til Kasi, var berettiget, at Skat havde tilbagekaldt tilladelsen,« skriver Østre Landsret.

Dagbladet Børsen har været i kontakt med Jesper »Kasi« Nielsen, der på SMS bekræfter, at han har tænkt sig at anke sagen til Højesteret.

»Yes, den er meget principiel,« skriver han i en sms.

Dagens dom falder blot halvanden måned efter, at Jesper »Kasi« Nielsen vandt en anden sag mod Skat, der omhandlede rigmandens sponsorater i AG København og i Brøndby IF.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen