Berlingske Business

Hver tredje dansker bruger privat IT-udstyr til arbejdet uden om at få lov

pix-mobilhuller
Foto:

Flertallet af danskerne bruger deres eget it-udstyr i forbindelse med deres arbejde, men en stor del gør det, uden at have fået lov. Det gør situationen ekstra problematisk

Private mobiltelefoner, pc'er og tablets har fundet vej ind på arbejdspladserne, men det sker i mange tilfælde uden arbejdsgiverens tilladelse. Det fremgår af en undersøgelse, som YouGov har foretaget for sikkerhedsfirmaet Trend Micro, skriver Version2.dk.

Ifølge undersøgelsen bruger godt 57 procent af danskerne i arbejde privat it-udstyr til eksempelvis at læse e-mails fra arbejdet.

30 procent af danskerne har imidlertid brugt deres private udstyr uden først at have fået tilladelse fra deres arbejdsgiver. Det kan være problematisk, fordi e-mails og dokumenter kan indeholde fortrolige oplysninger.

Det gælder ikke kun hardware-enheder. Ifølge undersøgelsen benytter 23 procent af danskerne i arbejde nemlig også cloud-baserede lagringstjenester beregnet til forbrugermarkedet som eksempelvis Dropbox, og 22 procent gør det vel vidende, at deres arbejdsgiver ikke har givet tilladelse til det.

60 procent gør det med arbejdsgiverens tilladelse, men tjenester rettet mod forbrugere kan være problematiske set fra et sikkerhedsperspektiv.

»Hvis man ser på Apples iOS, så er der ikke et filsystem, så folk finder deres egne veje til at dele information, og sikkerhed er ikke nødvendigvis det, de først tænker på. Ikke for specifikt at hænge Dropbox ud, men der var i 2011 et vindue på fire timer, hvor alle brugere havde adgang til alle filer på hele Dropbox,« siger Bring Your Own Device-chef Cesare Garlati fra Trend Micro til Version2.

Han understreger, at man skal huske, at disse tjenester er beregnet til forbrugere, som stiller andre krav til sikkerheden end en virksomhed, hvor eksempelvis en børsnoteret virksomhed skal overholde visse regler omkring fortrolighed.

Det er ifølge undersøgelsen stadig især den private pc, som danskerne bruger i forbindelse med arbejdet. 45 procent af danskerne bruger deres private pc til arbejdsopgaver, mens knap hver tredje bruger mobiltelefonen og 13 procent bruger en privat tablet.

Privat skal dog ikke forveksles med personlig, for 58 procent af dem, der bruger privat it-udstyr til arbejdet, giver nemlig børn, familie og venner lov til at bruge det samme udstyr.

»Dine familiemedlemmer er måske ikke bevidst om de samme retningslinjer for brug af it-udstyret, som din arbejdsgiver har udstukket,« siger Cesare Garleti.

Undersøgelsen viser også, at det stadig kun er et fåtal, der benytter sikkerhedssoftware på deres mobile enheder, mens flertallet bruger det på pc'en, men dog stadig blot 56 procent, som er bevidst om det. Blot 16 procent bruger sikkerhedssoftware på mobiltelefonen og blot otte procent på deres tablet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen