Berlingske Business

Her er verdens bedste investering som de færreste forstår

Tech

Digitaliseringsbølgen ruller af sted, og det vil betale sig, fremgår det af en omfattende international undersøgelse fra revisionshuset PwC. Frem til 2020 vil virksomheder på globalt plan investere 1,2 billioner euro pr. år i nye teknologi. Investeringerne vil give overskud i løbet af to år.

Kigger vi dybt i revisions- og konsulenthuset PwCs globale rapport Industri 4.0, der sætter fokus på digitaliseringsbølgen, står vi i dag over for verdens bedste investering. 2100 virksomheder fra hele verden har deltaget i undersøgelsen, og konklusionen er, at de forventer at investere 1,2 billioner euro pr- år frem til 2020 i ny teknologi.

12BUSThe-blades-of-Brazils-.jpg

Mere end halvdelen af virksomhederne forventer, at investeringen er tjent hjem i løbet af blot to år, og kernen i argumentet er, at investeringen skal tjene sig hjem i løbet af få år, for digitaliseringsbølgen løber med så stor en hastighed, at investeringsbehovet er umætteligt.

»Kommer du ikke med, taber du kampen,« siger PwC-partner Jesper Vedsø, der er en af de tre hovedansvarlige for den internationale undersøgelse, som netop er blevet offentliggjort i Tyskland.

Robot human hand connection

Gevinsten kommer hjem på to måder. Den ene er omkostningsbesparelser gennem mere effektiv produktion. Den anden er øget salg. Fordelen i rene tal er en gevinst på 673 mia. euro gennem omkostningsreduktioner samtidig med en omsætningsstigning på 756 mia. euro. Samlet set vil en investering på 1,2 billioner euro give en gevinst på 1,4 billioner euro.

»Undersøgelsen viser, at virksomhederne ikke blot står over for at tage et lille skridt frem, når det gælder den digitale udvikling. Vi kommer til at se dem tage et stort spring i de kommende fem år. Denne udvikling sker ikke kun ude i verden, men bestemt også i Danmark,« siger Jesper Vedsø.

17BUSDitlev-Bredahl-193700.jpg

Ifølge Jesper Vedsø forventer de danske virksomheder i undersøgelsen at fordoble investeringsniveauet inden for frem år, fra 1,9 procent af den årlige omsætning de seneste to år til fire procent af den årlige omsætning i de kommende fem år, og de danske virksomheder er lidt mere optimistiske end gennemsnittet.

59 procent af de danske virksomheder, forventer at der er positivt afkast på investeringen inden for to år.

Det ligner nærmest verdens bedste investering, og det gode spørgsmål er da også, hvor der ikke investeres endnu mere, når en investering i digitaliseringen forekommer lige så let som at samle guld op på gaden.

Svaret er lige så enkelt som et er komplekst. Først og fremmest går udviklingen så stærkt, at de fleste føler sig på gyngende grund.

De tre væsentligste udfordringer er, at den digitale kultur i virksomhederne. Halvdelen af virksomhederne i undersøgelsen efterlyser digitale kompetencer. Den næststørste udfordring er mangel på digitalt lederskab fra topledelsen, og den tredje udfordring er uklarhed om fordele og omkostningerne ved en digital satsning.

Verdens bedste investering er med andre ord præget af mangel på viden, kompetencer og indsigt i de digitale muligheder.

»Det er en enorm udfordring,« siger Jesper Vedsø, men understreger samtidig, »at der er ingen vej tilbage«:

»Vores undersøgelse viser, at first movers klarer sig langt bedre. De er tre gange bedre til at kombinere høj indtjeningsvækst med en betydeligt omkostningsreduktion,« siger Jesper Vedsø.

energi

PwC har gennem undersøgelsen identificeret 71 ud af 2100 virksomheder, som allerede har investeret markant i Industri 4.0. De forekommer nærmest uovervindelige i forhold til deres nuværende konkurrenter.

Den gruppe, der har investeret kraftigt i digitalisering, ny teknologi, robotter og automatiseringer, viser sig at være langt mere optimistiske i vurderingerne af de økonomiske fordele. De har nemlig allerede set, at det virker.

Ifølge undersøgelsen mener kun 10 procent, at de vil opnå over 30 procent i øget salg om faldende omkostninger. For first movers er det samme tal på 27 procent.

Patent

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen