Berlingske Business

Erhvervslivet klar til mere IT

IT-virksomheder ansatte

Ny teknologi skal løfte erhvervslivet fremad, og derfor er der udsigt til mange nyansættelser.

Optimismen vokser i de største danske virksomheder, der har fået mod på nye opkøb, og det bliver med teknologien som løftestang, at der skal skabes nye succeser.

»Der er gryende optimisme i de danske top 500-virksomheder. To af tre danske virksomheder har nu fokus på vækst, og top 500-virksomhederne er vel at mærke supertankere, der ikke kan ændre noget fra den ene dag til den anden,« siger direktør Ejvind Jørgensen, Rambøll Management Consulting, ud fra den største kortlægning af IT-brugen i erhvervslivet og det offentlige Danmark, »IT i praksis«.

40 procent vil ansætte


To af fem virksomheder - eller 40 procent - forventer at ansætte flere IT-medarbejdere, kun 16% forventer færre.

»Det er superpositivt, at så mange virksomheder forventer at ansætte flere IT-medarbejdere. Det viser, at folk har forstået, at der er IT i alt. Der findes ikke ret meget, hvor IT ikke indgår. Og der er gode mennesker derude, når vi slår stillinger op, så det kan absolut løses,« siger formanden for Dansk IT, Carsten Nørgaard, som til daglig er IT-direktør i VP Securities (det tidligere Værdipapircentralen).

Op i topledelserne breder forståelsen sig for, at IT er afgørende vigtigt.

»IT betragtes som en vigtig løftestang til at gøre virksomheden konkurrencedygtig, så den kan skille sig ud i markedet. Syv af ti administrerende direktører ser IT som et strategisk våben, men der er en distance mellem den administrerende direktør og IT-direktøren om, hvor vigtig kundefokuseringen er. IT-direktøren skal blive bedre til at udnytte de teknologiske muligheder til at skabe vækst og differentiering,« siger Ejvind Jørgensen.

Appetit på opkøb

Som de seneste tre år ligger kundefokusering som nummer et, løbende effektivisering og innovation som nummer to og tre på virksomhedernes prioriteringsliste - og så er der kommet mere appetit på at foretage opkøb.

»Det, som den private sektor skal vinde i top 500, er tætheden på kunderne og at udvikle produkter og tjenester tæt sammen med kunder. Her sker væksten nemlig. Vi har ikke så mange såkaldte premiumprodukter herhjemme, der konkurrerer på varemærket,« siger Ejvind Jørgensen.

»IT i praksis« er den største kortlægning i Danmark af brugen af IT i det offentlige og private erhvervsliv, og det er 18. gang, at den udkommer.

De omfattende datamængder samles ind af Rambøll Management Consulting og organisationen Dansk IT, der organiserer IT-professionelle uden for selve IT-branchen.

Flere end 300 private og offentlige virksomheder og 971 »almindelige« danskere har i foråret deltaget i undersøgelsen, som også har en norsk søster. »IT i praksis« udkommer også i en udgave på engelsk.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen