Berlingske Business

"Danske it-folk frygter Udkantsdanmark"

pix_Danfoss_outs_business
Foto:

Frygten blandt danske it-folk for at flytte til det berygtede "Udkantsdanmark" er årsagen til, at Danfoss' it-afdeling siden 2010 har kastet sig ud i en større indisk outsourcing-satsning.

Kunne du tænke dig at flytte til Nordborg på Als?

Hvis svaret er nej, har du også fundet en stor del af svaret på, hvorfor Danfoss har valgt at outsource en stor del af it-driften til Indien.

Det forklarer Frank Godbersen, der er Senior Manager IT Outsourcing i Danfoss. Virksomheden har nemlig svært ved at trække danske kræfter til hovedsædet på Als i Syddanmark.

»Danfoss ansætter rigtig mange danske medarbejdere. Men der hersker en frygt for at flytte til Udkantsdanmark blandt it-folk, der gør, at Danfoss har søgt til Indien for at finde it-konsulenter. Så Danfoss' outsourcing har lige så meget med udbuddet i Danmark at gøre,« siger Frank Godbersen til Version2

Siden 2010 har Danfoss sat en større offshore-outsourcing i gang i virksomhedens it-afdeling. Omlægningen betyder ikke lukninger af danske arbejdspladser, men omvendt kan Danfoss ikke skaffe nok kvalificeret dansk arbejdskraft til at udfylde virksomhedens behov.

Frank Godbersen fortæller mere om Danfoss' it-oursourcing på Dansk IT's konference IT-outsourcing 2013, der finder sted onsdag den 23. januar på Radisson BLU i København.

Foreløbig indisk succes

Planen for 2013 er, at udvidelsen i alt skal kaste godt 100 indiske it-konsulenter af sig.

De skal indgå i en projektordning for Danfoss, hvor de indiske it-folk primært vil koncentrere sig om fejl i Danfoss' software, overvågning af virksomhedens servere og rette standarder i eksempelvis Danfoss’ SAP-system.

»Og omlægningen har indtil videre været en klar succes. Jeg kan ikke sætte tal på, men jeg kan kun sige, at Danfoss har fået en høj kvalitet ud af det her. Og så ligger der selvfølgelig en reduktion af lønnen oveni,« fortæller Frank Godbersen til Version2.

Frank Godbersen ser ikke de godt 8.000 kilometer mellem Nordborg og indiske Chennai som et problem. Det skyldes, at de indiske it-konsulenter er tilknyttet den verdensomspændende it-konsulentvirksomhed HCL, der har foreløbigt har været en rigtig god partner for Danfoss.

»Tesen om dårlig kommunikation på trods af afstand holder ikke i Danfoss’ tilfælde. Tværtimod har jeg kun oplevet, at viljen til at ville udvikle og forbedre virksomhedens it-systemer har været stor, godt hjulpet af HCL's udbredelse,« siger Danfoss’ outsourcing-chef.

Masser af jobs

Frank Godbersen understreger også, at lønomkostninger og andre besparelser ikke har været primær årsag til, at Danfoss’ valgte netop en indisk partner for godt tre år siden.

»Men når vi ikke får nogle ansøgninger fra dansk-uddannede it-konsulenter, så er sagen ligesom klar. Danfoss blev også ramt af 2008-krisen, men tiderne er ved at vende en smule. Så der er masser af jobs at få, ikke kun hos Danfoss men flere andre virksomheder i yderområderne,« pointerer Frank Godbersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen