Berlingske Business

Dansk festivalfokus på den digitale fremtid

pix-Internet Week Denmark
Der bliver fuldt fokus på Internet og de digitale muligheder for at skabe forretning under den tredje Internet Week Denmark, som åbnes i Aarhus mandag formiddag. Arkivfoto: Internet Week Denmark

Den tredje internetfestival i Aarhus ventes at samle over 5.000 deltagere, som skal høre om deleøkonomi, »virtual reality« og få digitale beslutninger helt op på topchefens bord.

Flere end 5.000 deltagere ventes i denne uge til den tredje internetfestival, Internet Week Denmark, i og omkring Aarhus, som sætter Danmarks fremtidige stilling blandt de mest digitale og innovative lande i verden på dagsordenen - i år med fokus på blandt andet »virtual reality« og deleøkonomi.

kabelnet

Internetfestivalen handler om at give inspiration og viden, så især erhvervslivet kan komme op i omdrejninger og få taget de nødvendige, digitale beslutninger helt op på ledelsesniveau. Der er flere end 100 arrangementer og 200 talere på programmet, som indledes mandag og slutter på fredag, den 13. maj. Aarhus Kommunes borgmester, Jacob Bundsgaard, og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen åbner ugen mandag formiddag i rådhussalen på Aarhus Rådhus. Ministeren vil fortælle om den kommende, nationale strategi for deleøkonomi, mens borgmesteren i sin åbningstale vil sætte Internet og den digitale udvikling i et aarhusiansk perspektiv.

Helt op til topchefen, tak

»Det er vigtigt for vores vækst og konkurrenceevne, at danske virksomheder går seriøst til opgaven med at tilpasse sig en digital verden. Arrangementer som Internet Week Denmark kan spille en vigtig rolle i den sammenhæng ved at skabe rammerne om videndeling og nye samarbejder,« siger han forud for åbningen.

pix-VR-briller

I interesseorganisationen Dansk Erhverv, som også deltager, ser fagchef for IT og digitalisering, Janus Sandsgaard, teknologien som så vigtig for forretningen, at beslutningerne skal helt op til topchefen.

»Det handler dybest set om at forme fremtiden. Digitale teknologier skyller ind over landet og vender op og ned på erhvervslivet. Det ved lederne. De tager derfor de tekniske og digitale beslutninger over på deres bord nu. At overlade det til en lille gruppe teknikere, som man gjorde før i tiden, ville i dag svare til at overlade finansloven til den, der lige sidder og har Excel åben,« siger han i en kommentar og kalder Internet Week Denmark for »en oplagt scene til at indhente ny viden og inspiration«.

Pas på med de data

Men der er også plads til løftede pegefingre på festivalen, som blandt andet sætter fokus på, hvad der egentlig sker med de mange, mange data, som nye digitale dimser som smarture og apps samler sammen om os og vores sundhed, og hvem der egentlig har adgang til dem. Forsker og lektor ved Institut for Kultur og Kommunikation, Anja Bechmann, holder oplæg om data og privatliv i den nye form for delekultur med de særlige udfordringer, som personfølsomme oplysninger giver, og hun efterlyser mere politisk fokus på de etiske spørgsmål, som det rejser.

pix-Virtuel virkelighed

Et andet fokus bliver på det nye »virtual reality«-udstyr, altså særlige VR-briller, som fører én ind i den virtuelle virkelighed, hvor man kan bevæge sig rundt i f.eks. spil eller huse, før de er bygget i virkeligheden. David Helgason, som er medstifter af en af verden største computerspilplatforme Unity, er blandt dem, der fortæller, hvordan man nu kan interagere med teknologien. En rapport fra investeringsbanken Goldman Sachs anslår, at markedet for virtuel virkelighed - »virtual reality« (VR), den rene vare, hvor alt er kunstigt - og »augmented reality« (AR) - hvor det, man faktisk ser, blandes med en kunstig verden - over de næste år vil være mellem 110 og 120 milliarder dollars værd. Det svarer til op mod 810 milliarder kroner.

pix-Playstation VR

Private virksomheder, netværk og organisationer byder selv ind med arrangementer. Internet Week Denmark er en del af Aarhus Kommunes såkaldte Smart Aarhus-projekt, som kommunen har bevilget 4,5 millioner kroner til over tre år, 2015-2017. I 2015 deltog flere end 4.500 på Internet Week Denmark.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen