Berlingske Business

Bredbåndsselskab får længere frist

Bredbåndsselskab får længere frist - 1
Midvest Bredbånd er i første omgang blevet reddet fra konkurs. Foto: Colourbox

Midtvest Bredbånd får lov at forlænge betalingsstandsningen frem til 2. april. (Opdateret kl. 13.27)

Midtvest Bredbånd fik fredag forlænget muligheden for selv at finde en overlevelsesmulighed i stedet for at blive erklæret konkurs.

Skifteretten i Holstebro gav selskabet, der ejes af seks midt- og vestjyske energiselskaber, lov til at opretholde sin betalingsstandsning frem til 2. april. Midtvest Bredbånd gik i betalingsstandsning 9. januar, efter at bankerne, der har lånt penge til energiselskaberne, krævede større indskud.

Det er første gang, at et af energiselskabernes bredbåndsselskaber er i økonomisk krise. Energiselskaberne satser på at blive en konkurrent til især TDC ved at kunne levere Internet, TV og telefoni gennem optiske lysfiberkabler.

Pænt stor interesse

Forlængelsen af betalingsstandsningen betyder, at Midtvest Bredbånd får længere tid til at finde en løsning. Bestyrelsesformand Flemming Poulsen, direktør for Nordvestjysk Elforsyningsselskab (NOE), understreger, at alle muligheder står åbne, også for et salg.

»Vi er blevet kontaktet af en lang række selskaber, som ønsker at være med til at sikre investeringen og driften fter betalingsstandsningen. Det er selskaber, som kan se en ide i at videreføre det,« siger Flemming Poulsen til Business.dk.

Altså at føre det videre sammen med jer?

»Det er et bredt udsnit af selskaber, mange forskellige typer og sammenlagt ikke under 20. Og ingen af dem har givet udtryk for, at de ønsker en ultimativ løsning. Derfor er det for tidligt at sige andet, end at der er en masse forslag og en masse selskaber,« siger bestyrelsesformanden.

Risiko for milliontab

Han sagde til Business.dk ved betalingsstandsningen:

»Hvis det ultimative skulle ske, mister vi den investering, vi har gjort. Med aktiekapital og lån løber det op i en del 100 millioner kroner.«

Midtvest Bredbånd har 11.000 kunder, som fortsat får leveret, hvad de betaler for. Flemming Poulsen roser pressen for, at kunderne har forholdt sig roligt.

»Faktisk har vi fået flere kunder i perioden, og vi har også fået flere ordrer fra virksomheder, der allerede er kunder hos os. Det beviser bare, at det er et godt produkt, vi har, og at det virker. Og det er så det skrækkeligt, når sådan noget som dette sker,« siger bestyrelsesformanden.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen