
Årsagen til selskabets nyfundne succes skal blandt andet findes i egen overtagelse af distribution og markedsføring.
Elektronikproducenten B&O har for alvor fået hul på det kinesiske marked, hvor Struer-virksomheden i øjeblikket oplever tocifrede vækstrater tæt på 15 pct. Især er det Play-brandet, som unge kinesere har taget til sig.
Det skriver Børsen.
- Vi er ret stolte over, at det på så relativt kort tid er lykkedes at vende skuden. Siden 2012 har vi udvidet fra 20 til 600 salgssteder og har tredoblet omssætningen i Kina og Hongkong, siger Lars Galsgaard, B&Os landechef i Asien og Stillehavsregionen, til Børsen.
Årsagen til selskabets nyfundne succes skal blandt andet findes i egen overtagelse af distribution og markedsføring, der i 2012 blev en realitet som en del af flytningen af det asiatiske hovedkvarter fra Singapore til Shanghai. Samtidig kom en rig og erfaren kinesisk partner ind, nemlig Qi Jianhong, der i forvejen havde haft succes med at løfte luksusbrands som Burberry og Rolls Royce på det kinesiske marked.
Play-brandet er særligt populært blandt unge kinesere, der mener, det er cool design og super kvalitet til en overkommelig pris. Play ligger til forskel for de klassiske Bang og Olufsen-højtalere og -skærme i premium-kategorien frem for luksuskategorien i et mere overkommeligt prisleje mellem 1000-10.000 kr.
Allerede i 2012 pegede den kinesiske partner Qi Jianhong da også på Play som nøglen til succes.
- I Kina skal vi køre en anden strategi, nemlig at satse stort på at få gang i salget af de billigere produkter fra B&O Play, for det vil mange fra middelklassen have råd til, lød det i 2012 fra Qi Jianhong til Børsens udsendte.
Kære læser
Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.
Med venlig hilsen
Redaktionen