Berlingske Business

Baggers makker snakker

Baggers makker snakker - 1

Mikael Ljungman, der er sigtet for at deltage i Stein Baggers milliardsvindel, nægter sig fortsat skyldig. Fredag begyndte svenskeren dog at tale i retten, der valgte at forlænge hans varetægtsfængsling yderligere fire uger. (Opdateret kl. 11.17)

Det hele er en fed løgn. Nogenlunde sådan lød svenskeren Mikael Ljungmans forklaring, da han tidligt fredag blev igen blev fremstillet for en dommer, der valgte at forlænge hans varetægtsfængsling i fire uger. Mikael Ljungman er sigtet for at have deltaget i svindel for mindst 266 mio. kroner i forbindelse med IT Factory-skandalen, men nægter sig skyldig - og nægter desuden, at tale med politiet. Varetægtsfængslingen blev dog kæret til Øster Landsret.

Lidt usædvanligt valgte Mikael Ljungmans advokat, Ebbe Mogensen dog i går i retten at presse på for at få Ljungmans egen forklaring på, hvorfor han er uskyldig og på, hvad han faktisk havde haft med Stein Bagger at gøre, og det førte til, at svenskeren for første gang udtalte sig i sagen. Da retssagen mod Stein Bagger rullede, udpegede Bagger entydigt Ljungman som medskyldig i fupnummeret og erklærede blandt andet, at de to havde aftalt at dele rovet i porten.

I følge Baggers forklaring havde der cirkuleret rigeligt med penge frem og tilbage mellem de to, ligesom at svenskeren blandt andet havde betalt Bagger i form af dyre ure.

Samarbejde

Det afviste Ljungman dog fuldstændigt - og betegnede i øvrigt Stein Baggers anklager mod ham som det pure opspind, der var uden hold i virkeligheden. Svenskeren Ljungman anerkendte dog, at have arbejdet sammen med Bagger i forbindelse med et samarbejde mellem hans svenske arbejdsgiver, det nu krakkede internetbaserede firma Xiop, og så Stein Baggers IT Factory. Men samarbejdet var ikke af den ulovlige karakter, som Stein Bagger har tidligere har forklaret, mente Ljungman.

Derimod handlede samarbejdet om en noget usædvanlig konstruktion, hvor en udenlandsk partner skulle købe licenser til IBM-produkter af IT Factory, for derefter at sælge dem videre til Xiop, der så solgte dem videre til IT Factory. Ifølge Ljungman skulle dette trick betyde, at Xiop tjente penge på prisforskellen mellem prisen på licenserne, men anklageren i sagen fik ikke lejlighed til at spørge yderligere ind til den noget grødede beskrivelse af aftalen, ligesom at det fremstod uklart, hvad Stein Baggers IT Factory fik ud af manøvren.

Lånte bil til Bagger

Ljungman afviste dog totalt, at have fået penge ud af Baggers svindelnumre og erklærede, at han først kendte til svindlen, da han læste om den i pressen efter Baggers forsvinden. Inden da havde han dog ganske rigtigt lånt sin bil til Stein Bagger, da han pludselig troppede hos svenskeren i New York.

Det var dog ikke faldet svenskeren ind at spørge Stein Bagger, hvorfor han pludselig stod i New York uden penge, bil eller bagage - et forhold, der ifølge Ljungmans forklaring skyldtes, at han havde travlt med at komme til lufthavnen med sin familie. Han forklarede samtidig, at han havde givet Bagger et privat lån, der var udbetalt over to omgange.

Svenskeren nægter dog fortsat at lade sig afhøre af politiet, og valgte i stedet at kære varetægtsfængslingen til Østre Landsret med krav om løsladelse

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen