Berlingske Business

Tidligere Matas-ejer og Jubii-mand overtager rodet konkursbo

Dagens
Overskrift
Dealsitet dagensbedste.dk er gået konkurs. Siden har de seneste dage har været under hård beskydning fra kunder, som ikke har fået deres varer.
07BUSjubii.jpg
Overskrift
"Det var måske ikke verdens bedste beslutning, for omsætningen faldt drastisk. Selskabet kom i likviditetsproblemer, selv om jeg lånte selskabet et tocifret millionbeløb." siger Peter Lundgaard,superiværksætter og tidligere ejer af Dagens Bedste Arkivfoto: Jens Astrup

Tidligere Matas-ejer har overtaget den konkursramte tilbudsportal Dagens Bedste. De nye ejere vil dog ikke have noget at gøre med et underskudsgivende datterselskab med aktiviteter i Guatemala, som den statslige udviklingsfond IFU ejer halvdelen af.

Den konkursramte tilbudsportal Dagens Bedste har fået ny ejer.

Jens Jakobsen, som tidligere har ejet Matas-butikker og været medejer af Jubii, har købt aktiverne i Dagens Bedste ud af konkursboet sammen med to medinvestorer. Men Dagens Bedstes investering i Sydamerika vil de nye ejere ikke vide af. Det er en dårlig nyhed for det statslige udviklingsselskab IFU, som ejer halvdelen af datterselskabet med aktiviteter i Guatemala.

Dagens

Dagens Bedste-portalen har været lukket helt ned på grund af konkursen. Både kunder og leverandører fik en hård medfart under den tidligere ejer, Peter Lundsgaaard, som ellers har været udråbt som superiværksætter. Flere virksomheder stoppede samarbejdet med Dagens Bedste og ville ikke modtage kundernes værdibeviser, som tilbudsportalen havde solgt til dem.

lundsgaard

Jens Jakobsen skal nu i gang med at genopbygge tilliden blandt kunder og leverandører:

»Det er vigtigt for mig, at leverandørerne har den tryghed, at når de har leveret varen, så får de også pengene. Vi gør også, hvad vi kan for at hjælpe de forbrugere, som er kommet i klemme. Vi har allerede sendt varer ud, som gerne skulle lande hos forbrugerne i denne uge,« siger han.

Millioner blev brugt

Peter Lundsgaard forklarer problemerne med, at han for et års tid siden ansatte en direktør til at drive Dagens Bedste: »Det var måske ikke verdens bedste beslutning, for omsætningen faldt drastisk. Selskabet kom i likviditetsproblemer, selv om jeg lånte selskabet et tocifret millionbeløb, som jeg hæfter for. Lånet er gået til at betale bagudrettede kreditorer frem for til udvikling af selskabet, og midt på sommeren melder min direktør ind, at han har brugt alle pengene, og at han ikke tror på forretningen mere,« forklarer Peter Lundsgaard. Et par måneder senere indgav han konkursbegæring.

Jens Jakobsen og hans to medinvestorer, Michael Agerled og Kaare Siesing, har kun overtaget Dagens Bedstes danske aktiviteter. Men Dagens Bedste forsøgte også at opbygge en forretning i Sydamerika, som Jens Jakobsen ikke er interesseret i. Det underskudsgivende datterselskab Dagens Bedste Udviklingslande ApS ligger derfor fortsat i konkursboet.

Sydamerikansk eventyr

Selskabets seneste regnskab er forsynet med en negativ påtegning, hvor revisor tager forbehold for værdiansættelsen af selskabets aktiver på 3,2 mio. kr. »Årsregnskabet giver ikke et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling,« hedder det i årsregnskabet for 2014. Dagens Bedste og IFU er de største kreditorer. Det statslige IFU ejer 50 pct. af selskabet og risikerer altså at miste over halvanden mio. kroner på eventyret i Guatemala.

Dagensbedste

Ifølge kuratoren i konkursboet efter Dagens Bedste, Nicolai Dyhr, bliver Dagens Bedste Udviklingslande ApS formentlig likvideret: »Selskabet er til salg, og jeg skal have en dialog med IFU om selskabet, men jeg tvivler på, at det kan sælges. Men hvis der kan komme noget ind til kreditorerne, så er det afgørende,« siger han.

IFUs kommunikationsdirektør Rune Nørgaard siger, at konkursen i Danmark ikke umiddelbart har konsekvenser for aktiviteterne i Guatemala: »Med hensyn til det danske selskab, skal vi have en drøftelse med kurator om, hvordan vi håndterer det i fremtiden. Så længe der ikke er fundet en løsning, kan vi ikke sige mere,« siger han.

15BUSehandel.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen