Berlingske Business

Tagpool, renæssanceslot og luksussuiter skal lokke flere gæster til Tivoli

Tivoli Hjørnet
Overskrift
lågsus
Overskrift
Hotel Nimb ved Tivoli udvider og indleder et samarbejde med Holckenhavn Slot på Fyn. Her ses Tivolis direktør, Lars Liebst, i hotellets dyreste suite, Suite Louise. Foto:

Tivoli udvider Nimb Hotel, der i løbet af de kommende år vil få tilført flere luksussuiter, en tagpool og tagterrasse. Samtidig har man et indgået et samarbejde med folkene bag Holckenhavn Slot ved Nyborg.

Der er turister, der er tilfredse med en slidt Airbnb-lejlighed på Nørrebro, citybikes og håndburgere på Papirøen, når de gæster København.

Og så er der dem, der gerne vil overdådig luksus med suiter i det centrale København, gourmetrestauranter og frokost på et renæssanceslot ude på landet.

Man fornærmer vist ingen ved at konstatere, at det er den sidste gruppe, Tivoli og Nimb Hotel er interesseret i, og som man nu går i en ny offensiv for at tiltrække.

Tivoli Hjørnet

Nimb Hotel har siden sin fødsel i 2008 haft held til at markere sig inden for small luxury-klassen, og den succes skal der bygges videre på. Hotellet udvides nu med 2.000 m2, og et trecifret millionbeløb vil blive investeret i 20 nye luksussuiter (der er 17 værelser i dag) samt en tagterrasse med opvarmet pool, bar og restaurant.

Udvidelsen af Nimb Hotel er en del af projektet Tivoli Hjørnet, der ventes at stå færdig i slutningen af 2017. Tivoli har tidligere fortalt, at den gamle have vil bygge et omfattende madmarked på over 5.000 kvadratmeter og plads til 30 madsteder på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade.

Tivolihjørnet

På et pressemøde torsdag kunne Tivolis direktør Lars Liebst, så løfte sløret for de resterende planer for Tivoli Hjørnet, hvilket altså indbefatter en massiv udvidelses af det lille succesfulde luksushotel.

Successen har fundet sted trods en finanskrise og generelt vanskelige kår for luksusbranchen, men Lars Liebst er alligevel ikke overrasket over, at Nimb Hotel undervejs har haft svært ved at matche efterspørgslen på værelserne, hvor den dyreste suite, Suite Louise, koster 45.000 kroner for en nat.

»Jeg er nok mere overrasket over den fantastiske modtagelse, hotellet har fået. Vi oplever enorm meget positiv omtale af vores hotel i udlandske medier,« siger Lars Liebst.

disney

Udvidelsen af Nimb Hotel sker som et led i forlystelsesparkens strategi om at tiltrække flere turister og efterkomme den stigende efterspørgsel på luksusoplevelser. Ud over planerne om udvidelse af Hotel Nimb, fortalte Tivoli torsdag om yderligere et skaktræk, der skal få luksusorienterede turister til at sætte kursen mod Danmark.

Til den øvelse har man nu alliereret sig med Holckenhavn Slot ved Nyborg, der henvender sig til nogenlunde samme segment med eksklusive weekendophold i temmelig flotte omgivelser ved den fynske transitby.

Samarbejdet blev offentliggjort af parterne ved pressemødet torsdag, der foruden slotsejer Christina Hou Holck og Tivolis direktør, Lars Liebst, også talte Wonderful Copenhagens direktør, Mikkel Aarø-Hansen.

13BUSKinesere.jpg

Sidstnævnte roser samarbejdet, der ifølge Mikkel Aarø-Hansen tjener som det gode eksempel på, at turistbranchen i højere grad bør alliere sig i den - ifølge direktøren - stadig hårdere kamp om udenlandske gæster.

»Vi skal i højere grad opfatte os selv som en international aktør i konkurrence mod andre internationale byer. Vi skal som hovedstad kigge på os selv udefra og ind,« siger Mikkel Aarø-Hansen, der også kunne underholde med en anekdote:

Således skulle der for så ikke længe siden have befundet sig en kinesisk turist i Odense, der blev noget overrasket, da han opdagede, at han ikke længere befandt sig i København. Pointen? At folk fra eksempelvis Kina og USA oplever afstandene mellem byerne i Danmark som meget små.

Ifølge Tivoli-direktør Lars Liebst efterspørger netop de kinesiske turister både hjælp til skræddersyede programmer og oplevelser, når de gæster hovedstaden.

»Kinesere rejser i grupper, og de planlægger enormt meget og efterspørger, at vi strikker et program sammen for dem. Og det kunne eksempelvis være en bustur til Holckenhavn Slot,« siger han.

»Holckenhavn Slot er for mig at se et perfekt match til Nimb Hotel, hvis man ønsker at motivere gæsterne til oplevelser uden for København, og det er jo et af vores mål i dansk turisme,« påpeger Lars Liebst og fremhæver det korte afstande her i landet som noget unikt.

Samarbejdet er først og fremmest strategisk, og der vil i første omgang ikke blive tale om pakketilbud, der inkluderer ophold begge steder. Konkret vil gæster i stedet blive anbefalet at besøge det andet sted under deres ophold i Danmark.

Samarbejdet med Holckenshavn bliver dog ikke startskuddet til flere initiativer, der skal binde landets ældste forlystelsespark sammen med resten af landet.

»Vi har udvalgt Holckenshavn, fordi vi ved flere besøg på stedet har oplevet en rigtig god kemi. Og så henvender de sig til det samme segment, der søger de her tre-fire stjernede oplevelser,« siger Lars Liebst.

 

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen