Berlingske Business

Tabt skattesag sætter Kasi Jespers økonomi på spil

19BUSChampions-League-Kiel-.jpg
Overskrift
Jesper »Kasi« Nielsens engagement i bl.a. håndboldholdet AG København har været i fokus i skattesagen mod ham. Her er han til Champions Leaguekamp mod THW Kiel i 2011 sammen med træner Magnus Andersson. Arkivfoto: Claus Fisker
 

Jesper Nielsen, kendt som Kasi-Jesper, raser over sin tabte skattesag, der nu kan sætte hans økonomi under alvorligt pres. Eksperter er ikke forbavsede over dommen.

Jesper Nielsen – kendt som Kasi-Jesper – risikerer at blive kastet ud i alvorlige økonomiske vanskeligheder, efter at han mandag tabte den meget omtalte skattesag. Kravet fra Skat kan true hans og flere familiemedlemmers selskaber.

Jesper »Kasi« Nielsen, som skabte en formue på Pandora-smykker, raser over sagens afgørelse.

»Velkommen til retssikkerheden i Danmark,« hedder det fra den omstridte erhvervsmand i en kommentar på Facebook med udråbstegn!

Han ønsker ikke at udtale sig til Berlingske om sagen, men skriver på Facebook, at han er klar til at tage sagen videre og indbringe den for domstolene.

»Farcen i Skat er total, men vi giver ikke op, før sagen er fuldt belyst og afgjort i retssikkerhedens allerskarpeste lys! Vi tror fortsat på, den eksisterer, retssikkerheden, og vi glæder os til at få sagen prøvet i et uvildigt system,« hedder det fra Kasi-Jesper.

Striden mellem Skat og familien har været stærkt medieovervåget, og Jesper Nielsen har blandt andet i forløbet skrevet til skatteminister Karsten Lauritzen (V), som han opfordrede til at finde en løsning på den komplicerede sag.

BM

Er sponsorater forretning?

Skats krav mod Jesper Nielsen drejer sig om flere forhold, men især de to store sponsorater af fodboldklubben Brøndby og håndboldklubben AG København er centrale. Skats påstand er, at Jesper Nielsen burde have betalt skat af sponsoraterne, da de ifølge Skat i højere grad har været udtryk for en personlig interesse end en forretningsmæssig investering.

På den måde var sponsoraterne reelt udbytter til Kasi Groups aktionærer og skulle derfor beskattes – en udlægning Jesper Nielsen er dybt uenig i.

Men eksperter, som Berlingske har talt med, er ikke overraskede over sagens afgørelse.

»Det har peget hen mod den her afgørelser. Sponsoreringen har ikke været specielt målrettet mod virksomhederne i Kasi Group, og det ligner det, vi har set fra russiske og arabiske rigmænd, der har skudt store beløb ind i europæiske fodboldklubber, og hvor der ikke er tale om sponsorater. Beløbet har samtidig ikke stået i naturligt forhold til klubben og hans virksomheds størrelse,« siger sportsretsadvokat Jens Bertel Rasmussen fra Bertel Rasmussen Advokater.

Heller ikke Jan Pedersen, professor ved Aarhus Universitet og ekspert i skatteret, er forundret over, at Landsskatteretten har afgjort sagen til Skats fordel. Det hænger sammen med, at ud over sponsoraterne kommer kravet fra Skat også på grund af manglende skattebetalinger for blandt andet biler, en lystbåd, et privatfly og et sommerhus på Mallorca.

»Det er skattepligtig uanset om pengene bliver udbetalt kontant som udbytter eller hvis selskabet afholder ens private udgifter. Jeg kender ikke sagen i detaljer, men umiddelbart lyder Landsskatterettens afgørelse ikke overraskende,« siger Jan Pedersen.

Farcen i Skat er total, men vi giver ikke op, før sagen er fuldt belyst og afgjort i retssikkerhedens allerskarpeste lys!

Jesper »Kasi« Nielsen, erhvervsmand & smykkehandler
DEL CITAT

Henstand med renter

Det er muligt, at Jesper »Kasi« Nielsen kan få henstand for Skats krav, der ifølge det senest offentliggjorte regnskab fra Kasi Aps sammenlagt er på 245 mio. kr.

»Jesper Nielsen kan anmode om henstand og få betalingen udsat, og det kan man få, hvis det skønnes rimeligt. Han skal betale renter på linje med anden restskat, og han skal stille en sikkerhed, hvis der skønnes at være en risiko for, at han enten fordufter til udlandet eller går konkurs,« siger Jan Pedersen.

kasi

Hvor mange penge har familien?

Det kan være nødvendigt for Jesper Nielsen at vente med betalingen. Ifølge de seneste regnskaber har han og hans forældre og hans søster pantsat værdierne i deres personlige selskaber til sikkerhed for kravene fra Skat.

På papiret ser familien Nielsens selskaber velhavende ud med egenkapital på trecifrede millionbeløb hver især. Men værdierne eksisterer kun, hvis det lykkes Jesper Nielsen at vride en såkaldt earn-out ud af smykkevirksomheden Pandora. Det er en betaling, som Jesper Nielsen oprindeligt skulle have for salget af en aktiepost i smykkevirksomheden Pandora.

Kasi

Det har imidlertid lange udsigter, for Pandora opgør den omstridte earn-out til nul, mens Jesper Nielsen ifølge egne regnskaber mener at have 753 mio. kr. til gode. Pandora mener, at den er værdiløs, fordi udviklingen i Tyskland ikke er gået som forventet, og Pandora har tidligere oplyst til Berlingske, at smykkevirksomheden betragter sagen med Jesper Nielsen som afsluttet.

Jesper Nielsen har i dag stiftet smykkevirksomheden Endless Jewelry, som blandt andre Saxo Banks medstifter Lars Seier har skudt penge i.

Kasi-Jesper får økonomiske øretæver:

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen