Berlingske Business

Store ændringer i Lars Larsens imperium: Topchef forlader virksomheden efter svære år

1
Michael Christiansen, der har stået i spidsen for IDdesign i syv år, forlader virksomheden. Foto:

Michael Christiansen stopper efter eget ønske som topchef for selskabet IDdesign, der driver møbelkæderne IDEmøbler og ILVA. Samtidig fratræder Lars Larsen som bestyrelsesformand for selskabet. Tronfølgerne er fundet.

Syv år.

Så længe har Michael Christiansen stået i spidsen for virksomheden IDdesign, der driver møbelkæderne IDEmøbler og ILVA. Men nu har han besluttet at forlade virksomheden, der er ejet af dynekongen Lars Larsen, og gøre pladsen ledig til, at en ny kan føre virksomheden videre.

»Efter syv meget spændende år har jeg besluttet, at jeg skal noget andet. Det har selvfølgelig været en svær beslutning, men jeg føler, at tidspunktet er det rigtige. Vi oplever god fremgang i både omsætning og indtjening, og vi har netop været igennem en god strategiproces, der har lagt et godt fundament for fortsat fremgang,« siger Michael Christiansen i en pressemeddelelse.

Han fortsætter på posten frem til 31. maj, hvor han bliver afløst af Rami Jensen, som er en hjemmevant herre i Jysk. Han kommer fra en stilling som underdirektør med ansvar for forretningsudvikling i Jysk.

07BUSDet-er-slut-med-at-sku.jpg

»Jeg er glad for, at Michael bliver frem til 31. maj og sikrer en god overgang. Michael har ydet en stor indsats for IDdesign, og jeg har fuld forståelse for, at han nu ønsker at prøve noget andet,« siger ejer og nuværende bestyrelsesformand, Lars Larsen, i pressemeddelelsen.

Lars Larsen er samtidig glad for, at Rami Jensen har takket ja til at overtage IDdesign.

»Rami har været et stort aktiv for JYSK igennem mange år, og jeg føler mig overbevist om, at han bliver en fantastisk direktør for IDdesign. Samtidig er jeg glad for, at det har været muligt at tilbyde Rami en spændende stilling med et meget stort potentiale,« siger han.

Tirsdag - Lars Larsen

Ny bestyrelsesformand

At Michael Christiansen forlader IDdesign, er ikke den eneste ændring, der sker i IDdesign

Lars Larsen har besluttet at forlade posten som bestyrelsesformand i IDdesign. Den plads kommer Jan Bøgh, direktør i JYSK Nordic, til at overtage. Han kommer ligeledes til at tiltræde den 31. maj.

IDdesign har i dag i nærheden af 800 medarbejdere og kunne i 2017 præstere en omsætning på 1,8 mia. kroner mod 1,65 mia. året før. Men IDdesign har i flere år kørt med massive underskud. Et underskud, som dog blev mindre sidste år. Hvor underskuddet i 2016 var 212 mio. før skat, var det i fjor 'kun' 62 mio.

Bl.a. har et nyt IT-system i 2015 sat en stopper for overskud i selskabet. Butikkerne havde ikke kontrol over deres varelager, og kunderne måtte se måbende til.

Men da årsregnskabet for 2017 blev præsenteret, var Michael Christiansen fortrøstningsfuld. I Han udtalte i den forbindelse, at et snarligt overskud er på vej.

»Hvis vi lægger butikssalget i vores franchisekæde, som vi driver udenlandske forretninger med, til, rammer vi for første gang over 2 mia. kr. i omsætning. Vi kommer fra et lavere niveau, men tager en ny luns af markedet,« sagde Michael Christiansen til Finans.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen