Berlingske Business

Stifter spænder ben for ny kapital til svækket modefirma

11BUSstylepit-chrstian-forr.jpg
Stylepits stiftere, Christian Kusk (forrest) og Nicolai Kærgaard (bagest) er måske ikke længere enige om strategien for virksomheden. De to er i øvrigt fætre. Arkivfoto: Erik Refner

Det børsnoterede modeselskab Stylepit har offentliggjort prospekt for kapitalrejsning, men kort før offentliggørelse har Nicolai Kærgaard meddelt, at han ikke vedstår sin del af aftalen.

Det er aldrig helt gået efter bogen for det børsnoterede modeselskab Stylepit, og nu lader det igen til, at der er bump på vejen i forbindelse en varslet kapitaludvidelse.

Selv om bestyrelsesformand i Stylepit, advokat N.E. Nielsen, i går, mandag, var tilfreds med, at kapitaludvidelsen har været mulig at gennemføre på relativ kort tid, udtrykte han irritation over den malurt, medstifter og storaktionær Nicolai Kærgaard smed i bægeret umiddelbart inden offentliggørelsen af prospektet.

Marc

»Det er da altid irriterende, når noget ikke går efter en lige snor. Men jeg regner med, at det løser sig. I sidste ende er alle parter interesseret i at løse det – også Nicolai Kærgaard,« siger N.E. Nielsen.

Medstifteren fortrød

Stylepit, som sælger tøj på internettet, offentliggjorde i går prospekt for fortegningsemissionen, der vil blive gennemført i forholdet fem til otte, således at fem eksisterende aktier vil give ret til at tegne otte nye aktier. Tegningskursen er som tidligere meddelt fastsat til 0,10 kroner per aktie, og tegnes alle udbudte aktier, vil det give Stylepit et bruttoprovenu på 48,4 millioner kroner.

»Der lå en klokkeklar aftale. Hvad der gør, at Nicolai nu mener noget andet, det skal jeg ikke gøre mig klog på. Med Nicolai kunne jeg næsten ikke blive overrasket. Sådan har han ageret den seneste tid.«

Christian Kusk, medstifter i Stylepit
DEL CITAT

Nicolai Kærgaard har meddelt, at han vil tegne udbudte aktier ved udnyttelse af tildelte tegningsretter, så han fortsat sidder på ti procent af selskabet, svarende til tegning for i alt 600.000 kroner. Han har samtidig ifølge prospektet indgået bindende aftale med Stylepit om, at de øvrige tegningsretter stilles til rådighed for garantistillelse.

bestseller

Nu har medstifteren imidlertid fortrudt. I hvert fald meddelte Nicolai Nicolai Kærgaard umiddelbart inden offentliggørelse af prospektet, at han »muligvis ikke ønsker at vedstå den indgåede aftale«, som det er formuleret i prospektet. Omvendt har Stylepit meddelt Nicolai Kærgaard, at aftalen bliver fastholdt over for aktionærer.

Medstifter Christian Kusk er uforstående over for det, der ligner en kovending fra Nicolai Kærgaard.

»Der lå en klokkeklar aftale. Hvad der gør, at Nicolai nu mener noget andet, det skal jeg ikke gøre mig klog på,« siger Christan Kusk og tilføjer:

»Med Nicolai kunne jeg næsten ikke blive overrasket. Sådan har han ageret den seneste tid.«

Kan true driften

Konsekvensen af tvisten mellem de to parter kan have store konsekvenser for Stylepit. Banken har krævet minimumsprovenu på 35 millioner kroner, og hvis konflikten medfører, at Stylepit ikke kan opnå det, får det ifølge prospektet »væsentlig negativ indvirkning og mulighed for den fortsatte drift.«

stylepit

Christian Kusk håber, ligesom N.E. Nielsen, at konflikten med Nicolai Kærgaard løses.

»Jeg er egentlig optimistisk omkring, at det kan løses, og at Nicolai besinder sig og accepterer den aftale, der er indgået,« siger han og vil meget gerne se fremad efter en mere end turbulent tid med Stylepit.

»Jeg er egentlig meget fortrøstningsfuld omkring driften,« siger Christian Kusk.

Formand N.E. Nielsen istemmer og fortæller, at strategien er at holde sig til Skandinavien i en mindre offentsiv stil, end der tidligere er blevet ført.

»Nu handler det om at holde sig til det, man er god til. Det er at drive virksomhed på det skandinaviske marked med fokus på Danmark,« siger N.E. Nielsen.

pic - stylepit

Flere har trukket sig

Tunge erhvervsnavne som Christian Stadil, ejer af Hummel, finansmanden Morten Windfeldt, Niels Mikkelsen, tidligere topchef for IC Companys og Klaus Nyengaard, tidligere direktør for Just Eat, har alle været omkring bestyrelsen i Stylepit, men har trukket sig igen, flere med den begrundelse, at det var svært at samarbejde med ledelsen.

Bestseller-ejer og ivrig investor Anders Holch Povlsen ejer omkring 25 procent af selskabet, men Holch Povlsen har sat en stopper for pengestrømmen til Stylepit med den begrundelse, at han har gjort, hvad han kunne for at hjælpe Stylepit på rette vej.

Nu har nye investorer meldt sig på banen med kapital og håb om, at problemerne hører fortiden til. Blandt de nye investorer i Stylepit er finansmanden Ole Abildgaard og hans samlever Heidi Sommer, som i alt satser syv millioner kroner. Ole Abildgaard er tidligere prominent medlem af Milliardærklubben, og Heidi Sommer er kendt under navnet kosmetikdronningen og har skabt sig en formue på en kæde af kosmetikskoler. De to har tidligere investeret markant i vindkraft, og parret ejer store ejendomme, herunder slotte i både Danmark og Frankrig.

»Heidi og jeg investerer i Stylepit, fordi vi synes, virksomheden er utrolig spændende. De problemer Stylepit har haft, mener vi, firmaet har lagt bag sig,« siger Ole Abildgaard, som tilføjer, at familien Sommer selv bruger Stylepit-portalen til tøjindkøb.

stylepit

En anden af de nye investorer er Poul Spangsberg, hvis søn, Michael Spangsberg stiftede og solgte BonBon-land. Spangsberg har gennem sit selskab PO-ma investeret ti millioner kroner i Stylepit. Direktør for Stylepit, Marc Jeilman og medstifter Christian Kusk har begge investeret fem millioner kroner i selskabet.

Markedet tog imod offentliggørelsen af prospektet med en syngende lussing og sendte Stylepit-aktien ned med 20 procent. Den rettede sig dog i løbet af dagen og lukkede mandag i et fald på 10,3 procent.

Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Nicolai Kærgaard.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen