Berlingske Business

Søn af kendt designer får millioninvestering

Frederik og Erik Bagger
Frederik Bagger (venstre) og hans far, Erik Bagger. Foto:

Søn af designerikonet Erik Bagger får millioninvestering i forsøget på at træde ud ad sin fars skygge. Investoren er Jens Alminde, der har været adm. direktør i Euroinvestor og Boliga.

Frederik Bagger, søn af designeren Erik Bagger, der står bag en række ikoniske glas-serier, har fået tilført et millionbeløb fra Jens Alminde, der er tidligere direktør og storaktionær i Euroinvestor. Det oplyser Frederik Bagger, hvis designfirma hedder Frederik Bagger ApS. Hvor meget Alminde har måtte betale for at købe sig ind i glas- og porcelænvirksomhed, vil Bagger dog ikke afsløre:

03BUSMads-Faurholt-Joergens.jpg

»Jeg er stadig hovedaktionær i firmaet, men det er et fornuftigt millionbeløb,« fortæller Frederik Bagger. Af Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) fremgår det, at Frederik Bagger ejer et sted mellem 66 og 90 procent af firmaet, mens Jens Almindes holdingselskab, JCA Holding, ejer 10-15 procent. En tredje partner ejer desuden 15-20 procent. I praksis vil det altså sige, at Frederik Bagger maksimalt kan sidde på 75 procent af ejerretten.

aiaiai

Samme sted står også, at Frederik Bagger ApS fik tilført knap syv mio. kroner i kapitalforhøjelse samtidig med, at Alminde indtrådte i ejerkredsen. Men deraf kan man ikke udlede størrelsen af investeringen, fortæller Fredeirk Bagger:

»Jeg kan ikke udtale mig om hvor mange procent Alminde har overtaget eller hvad det har kostet, men det er i hvert fald ikke beløbet,« siger Frederik Bagger, der fortæller, at Jens Alminde ikke indtræder som passiv medejer, men som aktiv partner.

Gennem mere end 15 år, var Jens Alminde med til at opbygge investeringssitet Euroinvestor, og der er Frederik Baggers håb, at nogle af de erfaringer kan overføres til designvirksomheden, der sælger glasserier og brugskunst.

Foruden Euroinvestor, har Jens Alminde også været involveret i boligportalen Boliga, som Euroinvestor i 2007 blev medejer af. I 2013 overtog de den resterende ejerandel.

jens alminde

I sin fars fodspor

Frederik Bagger er søn af Erik Bagger, der bl.a. er kendt for Grand Cru-glasserien samt den særlige glasserie, der blev designet til restauranterne i Københavns Operahus. Gennem sine ungdomsår stod Frederik Bagger ved sin fars side, når nye streger og designs skulle tegnes, og som 25-årig blev han leder af sin fars tegnestue. Siden har han dog forladt virksomheden, han vokses op i, for at blive selvstændig. Ligesom sin far, slår han sig op på Bagger-navnet, og det har både været positivt og negativt, fortæller den nu 28-årige designer og firmaejer:

»Jeg tror det er sundt for mig, at træde ud ad min fars skygge og bevise mig selv. Min far har altid støttet mig, men jeg har gerne ville starte mit eget. Jeg vil gerne bevise, at jeg også selv kan,« siger Frederik Bagger og fortsætter:

»Der har helt sikkert været nogle butikker, der syntes, vi var spændende at samarbejde med på grund af navnet. Men jeg tror også, folk er klar over forskellen på mit og min fars brand«.

pix-iblaursen

Voldsom vækst inden julesalget

Investeringen fra Jens Alminde falder kort inde den travleste tid for Frederik Bagger ApS. Juletid er nemlig højsæson for bordservice og glas, og alene på årets sidste tre måneder forventer Frederik Bagger, at firmaet henter halvdelen af indtjeningen for hele året. Det skyldes dog ikke kun højtiden, men også at virksomheden er vokset voldsomt i løbet af året:

»Som firma er vi stadig meget unge. Det bliver vores anden jul, og vi har store forventninger til den. Vi er vækstet meget, og kommet ind på en masse markeder og en hel del butikker,« fortæller Frederik Bagger, der konsekvent bruger ordet »vi«, når han omtaler sit firma. Bag ham står en håndfuld fuldtidsansatte og flere jobfunktioner, der bliver outsourcet for at holde de faste udgifter nede. For selvom han er søn af et dansk designikon, understreger han, betyder holdet omkring ham alt for virksomhedens succes, understreger han:

»At vi vokser og bliver større skyldes mit team. De fortjener al ros. Det er en helhed, når der skabes noget«.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen