Berlingske Business

Se listen: Her er de 10 mest populære turistattraktioner

Fredagsrock 2018, Kim Larsen
Tivoli er atter den mest besøgte turistattraktion i Danmark. Med knap 4,4 mio. gæster i 2017 er der langt til andenpladsen. Foto:

Selv om vi havde en kold og regnvåd sommer sidste år, formåede de danske turistattraktioner nogenlunde at holde niveau. Og de 50 attraktioner, som topper VisitDenmarks Attraktionsliste, formåede sågar at mønstre en mindre fremgang.

I hele 2017 var der kun 13 af de helt rigtige sommerdage. Altså dem, hvor temperaturmålerne passerede 25 plusgrader. Det er et tal, der er blevet brugt flittigt til at karakterisere, hvor varm sommeren er i år. Allerede nu er der et godt stykke over 40 af den slags sommerdage.

En af de brancher, som er særligt følsomme overfor vådt fra hilmen, er turistbranchen. Men til trods for sidste års svigtende sommervejr formåede de danske turistattraktioner at tiltrække gæster. Og mange af dem. Alene de ti mest besøgte turistattraktioner havde samlet set 14,1 mio. personer på besøg. Tallet er 0,7 pct. lavere end for det foregående år, men der var også fremgang at spore.

De 50 mest populære attraktioner oplevede en fremgang i besøgstallene på 1,2 pct.

Søren Kragelund, formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, er godt tilfreds med resultatet vejret taget i betragtning.

»Mange af de største attraktioner er baseret på udendørs aktiviteter, og besøgstallene er derfor påvirket af, hvordan vejret arter sig. Sidste sommer var vejret ualmindelig våd og kold, og derfor er det utroligt flot, at besøgstallet stort set holdt niveauet fra året før. De mange solskinstimer, vi har haft i år, giver håb om en god vækst i 2018,« siger han i en pressemeddelelse.

Hov, der er en ny i top 10

Det er et af tallene fra VisitDenmarks nyligt offentliggjorte Attraktionsliste, som atter kårer Tivoli som den ultimative højdespringer. Knap 4,4 mio. gæster lagde vejen forbi oplevelseshaven i København, og der er langt til nærmeste bejler til førstepladsen, Dyrehavsbakken. Knap to mio. gæster er forspringet. Blandt de fem bedste finder vi også Legoland og Zoologisk Have i København. Ind på femtepladsen kommer Botanisk Have i København. Det er første gang, det eksotiske tilflugtssted overhovedet er i top ti.

»Vi har mange rigtig gode attraktioner i Danmark, som er dygtige til at lytte til, hvad gæsterne efterspørger og udvikle nye og spændende oplevelser,« siger Søren Kragelund i pressemeddelelsen.

»Især de udenlandske turister er meget aktive og vil gerne gå på opdagelse i Danmark, og her spiller attraktionerne en vigtig rolle.«

VisitDenmarks marketingdirektør, Janne Grønkjær Henriksen
DEL CITAT

VisitDenmarks turistundersøgelse viser, at udenlandske turister er glade for de danske turistattraktioner. Således besøger 80 pct. af dem en eller flere attraktioner under opholdet i Danmark. Danskerne, der tager på ferie her til lands, kan med en procentsats på 64 pct. ikke præstere samme attraktionslyst.

»For de fleste danske og udenlandske turister er det et must at besøge en forlystelsespark, en zoologisk have, et museum eller en anden attraktion i løbet af ferien. Især de udenlandske turister er meget aktive og vil gerne gå på opdagelse i Danmark, og her spiller attraktionerne en vigtig rolle,« siger VisitDenmarks marketingdirektør, Janne Grønkjær Henriksen, i en pressemeddelelse.

Du kan se listen med de 10 mest besøgte attraktioner herunder.

1. Tivoli, 4.377.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
2
Foto : Bax Lindhardt

2. Dyrehavsbakken, 2.400.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
Dyrehavsbakken
Besøgstallet er estimeret. Foto : Mads Claus Rasmussen/Scanpix

3. Legoland, 1.700.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
10
Fastholder besøgstallet fra år til år. Foto : Mads Claus Rasmussen/Scanpix

4. Zoologisk Have i København, 1.173.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
4
Foto : PR

5. Botanisk Have i København, 971.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
1ddfs
2017 er første år, hvor samtlige 12 måneder er talt med pålidelige tællere. Foto : NIELS AHLMANN OLESEN

6. Djurs Sommerland, 809.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
9
Foto : PR

7. Aquadome Lalandia Billund, 681.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
3
Foto : PR

8. Rundetårn, 680.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
5
Foto : VisitDenmark

9. ARoS Aarhus Kunstmuseum, 659.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
7
Besøgstallet dækker besøgende, der har indløst billet. Foto : VisitDenmark

10. Louisiana, 658.000 besøgende i 2017

Artiklen fortsætter under billedet
8
Foto : VisitDenmark

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen