Berlingske Business

Rekordbonus efter fremgang

01BUSlego1.jpg
Overskrift
Legos topchef, Jørgen Vig Knudstorp, fremlagde et regnskab, som udløser det største bonusprogram til medarbejderne i virksomhedens historie. Foto: Martin Dam
 

Gyldne resultater hos Lego bliver fejret med en bonuscheck til samtlige ansatte i koncernen.

Onsdagens brag af et årsregnskab sender millioner af kroner ned gennem hele Lego-organisationen i form af bonusser. Samtlige godt 12.500 ansatte hos Lego kan se frem til at modtage en bonuscheck i løbet af kort tid, oplyser ledelsen i legetøjskoncernen, og der bliver tale om den største bonusudbetaling i selskabets historie.

»Bonusregnskabet for 2014 kan ikke opgøres endeligt endnu, men alt peger i retningen af, at det bliver den største samlede bonusudbetaling, vi hidtil har set i Legos historie,« siger kommunikationsdirektør Charlotte Simonsen.

LIFESTYLE-BRITAIN-DENMARK-CHILDREN-BUSINESS-LEGO

Det ligger allerede nu fast, at de nederste ansatte i Legos pyramide som direkte følge af koncernens 2014-resultater får udbetalt minimum, hvad der svarer til to procent af deres årsløn som bonus. Det vil sige, at en årsløn på 250.000 kroner sikrer mindst 5.000 kroner i bonus. Mange ansatte vil dog opleve, at de får en betydeligt større bonuscheck, da der i bonusprogrammet til de lavestlønnede kan opnås bonus svarende til ti procent af årslønnen, hvis også diverse bonusmål bliver opnået på afdelingsniveau.

Der er udsigt til endnu større bonusser på de højere ansættelsesniveauer i Lego. For funktionærer er bonusloftet typisk 25 procent og for enkelte ansatte op til 35 procent. Således kan en ansat med en årsløn på 500.000 kroner sikre sig en bonuscheck på 175.000 kroner, hvis han eller hun er ansat i en afdeling, der når sine mål – samtidig med, at personen når sine individuelle mål.

Årsregnskab fra Lego Lego pressemøde. Fremlæggelse af regnska

Hos Legos koncernledelse, der består af 26 mand, kan bonusudbetalingerne nå endnu vildere højder. Her er der vedtaget et særligt bonusprogram, som medfører, at de overordnede finansielle tal kun spiller en mindre rolle. Således har Berlingske fået oplyst, at de overordnede finansielle nøgletal blot vægtes med 20 procent i bonusprogrammet. De resterende 80 procent af bonusprogrammet bygger på fire andre faktorer, som gælder medarbejdertilfredshed, forbrugertilfredshed, kundetilfredshed (typisk retail) og sidst men ikke mindst Legos omdømme. Bonusprogrammet skal sikre, at Legos øverste ledelse har fokus på meget mere end de økonomiske nøgletal.

AWARDS-OSCARS/

I toppen af Lego sidder topchef Jørgen Vig Knudstorp i spidsen for en direktion, der inklusive ham selv udgjorde fire personer i 2014. Lego oplyser ikke, hvor meget de enkelte direktionsmedlemmer har fået udbetalt. Men af regnskabet kan det ses, at de fire tilsammen har fået en samlet løn-, pensions- og bonuspakke på 53 mio. kroner i 2014 – heraf udgjorde bonusserne i alt 27 mio. kroner.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen