Berlingske Business

Rabataktier og N.E. Nielsen skal læge hård periode for Stylepit

stylepit
Stylepit Foto:

Stylepit har været gennem en hård periode, erkender selskabet blankt. Men nu er kuren ifølge onlinetøjbutikken fundet.

Tirsdag løfter Stylepit sløret for nogle af de planer, der skal få onlinetøjbutikken på ret kurs. Det sker på en ekstraordinær generalforsamling, som selskabet har offentliggjort bestyrelsesberetningen fra.

Stylepit startede året med at droppe et køb af en række norske tøjmærker fra Conseptor. Derefter blev forventningerne nedjusteret ved halvårsregnskabet i februar, som var præget af problemer efter navneskiftet fra Smartguy i 2014, og en måned senere gik bestyrelsen i tænkeboks for at undersøge "de strategiske muligheder".

bestseller

Tre måneder senere var forventningerne nedjusteret igen, to af bestyrelsens tre medlemmer havde sagt farvel, herunder formand Nicolai Kærgaard, og planerne om en aktieemission blev offentliggjort, ligesom der var skåret i omkostningerne.

- Stylepit skal gerne videre efter det kedelige år, som 2014/15 har været, og til formålet har vi brug for at styrke vores egenkapital. Vi har gennem året arbejdet med en række løsninger for at tilgodese aktionærerne bedst muligt. Vi har fundet, at en kontant kapitaludvidelse med fortegningsret for aktionærerne er det rigtige, lyder det i beretningen fra generalforsamlingen.

Anders Holch Povlsen, Bestseller.

Og den emission er Stylepit nu ved at være klar til. Det kræver dog, at aktierne nedskrives. Og derefter skal der sælges mellem 350 og 500 mio. nye aktier til 0,10 kr. stykket.

Til sammenligning er der 303 mio. aktier før emissionen, som kostede omkring 0,47 kr. i markedet tirsdag inden beretningen - og er faldet fra godt 0,65 kr., da emissionsplanerne først blev lanceret.

Stylepit har allerede fået garanteret 35 mio. kr. i ny kapital, men håber at nå op på 50 mio. kr. i emissionen, som efter planen bliver gennemført i august.

Samtidig skal der findes nye ansigter til bestyrelsen, som i takt med problemerne blev reduceret til kun at bestå af medstifter Christian Bjerre Kusk.

Det er i den forbindelse blandt andet et meget kendt og erfarent bestyrelsesansigt, N.E. Nielsen, som skal være med til at rette op på Stylepit-skuden efter en turbulent periode. Det skal han gøre sammen med to andre nye medlemmer: Stein Lande og Ulrik Hjorth.

stylepit

- Stylepit mener, at vi har brug for en bestyrelse, der kan være med til at gennemføre den fortsatte restrukturering og den nødvendige kapitaludvidelse, og som har kompetencer inden for vores forretningsområde og samtidig har en vis kontinuitet, fortsætter beretningen.

N.E. Nielsen har i de senere år blandt andet været kendt for sine roller i bestyrelserne for problemramte Cimber, Amagerbanken og Torm, men også for poster i mere velkørende Satair og Ambu. Derudover har han lang erfaring fra advokatlivet hos Bech-Bruun og Lett.

Stein Lande er norsk og blandt andet ejer af Conseptor, som var det firma, Stylepit ville købe mærker af, mens Ulrik Hjorth er finansdirektør hos Trustpilot og tidligere direktør for Netcompany.

Trods ønsket om kontinuitet er der dog allerede lagt op til, at der skal kigges på bestyrelsen igen senere på året.

- Når kapitaludvidelsen er på plads, og vi umiddelbart efter aflægger årsregnskabet for 2014/15 og holder ordinær generalforsamling, vil Stylepit forinden tale med de store aktionærer om bestyrelsessammensætningen fremadrettet, skriver Stylepit.

Samtidig varsles mulige nedskrivninger i årsregnskabet.

- Som led i den gennemgang af virksomheden, der er sket, vil vi ved regnskabsårets udløb pr. 30. juni 2015 yderligere vurdere, om der skal ske særlige nedskrivninger på vores aktiver efter gennemført impairment test. Det vil vi komme tilbage til, skriver bestyrelsen.

En stor del af Stylepits aktiekapital er forud for emissionen samlet på relativt få hænder. Christian Bjerre Kusk kontrollerer 38,0 pct. af aktierne, mens et selskab under Bestseller ejer 24,9 pct. Også den anden medstifter, Nicolai Kærgaard, som har forladt forretningen, sidder på en stor ejerandel på 24,3 pct. De tal vil dog formentlig ændre sig kraftigt ved den kommende emission.

 

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen