Berlingske Business

Pandora-aktien presses af stigende sølvpriser

Pix: Pandoras omsætning voksede 40 procent sidste år
Sølvprisen er på det højeste niveau i omkring to år, og det kan ramme indtjeningen hos den danske smykkeproducent Pandora, der er storforbruger af det ædle metal. (Foto: Morten Germund) Foto:

Sølvprisen er på det højeste niveau i omkring to år, og det kan ramme indtjeningen hos den danske smykkeproducent Pandora, der er storforbruger af det ædle metal.

Pandora-aktien er under pres på aktiemarkedet mandag, hvor den falder 3,7 pct. til 870,50 kr. i lyset af en stigende sølvpris, som er steget omkring 50 pct. i år.

»Pandora afdækker sit forbrug fire kvartaler ud i fremtiden, så på den måde er selskabet på den korte bane ikke påvirket af stigende priser. Men det er klart, at højere sølvpriser alt andet lige vil øge produktionsomkostningerne,« siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Den danske smykkeproducent oplyser, at det afdækker sit sølvforbrug i de fire næste kvartaler med henholdsvis 100 pct., 80 pct., 60 pct. og 40 pct.

Rene Sindlev


Også hos Nordea vurderer man, at de stigende sølvpriser i øjeblikket sætter sit præg på den danske smykkeproducent og aktiens kurs.

»Det er et tema, der kører i øjeblikket på aktiemarkedet og har gjort det den seneste måned, så det er formentlig derfor, vi ser aktien sætte sig,« siger aktierådgiver Jesper Bamberger.

Søren Løntoft Hansen fra Sydbank påpeger dog, at man ikke nødvendigvis kan trække en direkte parallel mellem sølvprisen og selskabets indtjening, da Pandora kan vælge at ændre i for eksempel designet af smykker.

»Man kan forestille sig, at man kan designe sig en anelse ud af kniben med stigende sølvpriser. I perioder kan man have et design, hvor omkostningerne til sølv ikke er så høje, fordi forbrugerne efterspørger et andet type design,« siger Søren Løntoft Hansen.

LEGO

 

USIKKERHED GIVER ÆDELMETALLER MEDVIND

Hos Saxo Bank fortæller råvarestrateg Ole Sloth Hansen, at sølv har været meget efterspurgt i 2016, fordi der har været usikkerhed omkring væksten i verdensøkonomien.

Investorerne har derfor søgt alternativer til aktier, og da renterne i øjeblikket er meget lave, har mange kigget på guld og sølv.

»Der har været en stærkt stigende efterspørgsel på ædelmetaller i år på grund af den makroøkonomiske udvikling. Derudover har vi yderligere nervøsitet i markedet efter brexit,« siger Ole Sloth Hansen.

Pandoras omsætning voksede 40 procent sidste år

»Vi har desuden i øjeblikket en situation med renterne i nul, og det gør, at en investor - som for eksempel en stor pensionsfond - har en udfordring, og derfor er lysten til alternativer stigende.«

»Guld har i første omgang tiltrukket sig opmærksomhed, og det er senere sket for sølv, der også får opmærksomhed,« siger han.

Ser man lidt længere frem, vurderer Ole Sloth Hansen, at sølvprisen godt kan stige. I øjeblikket skal man betale omkring 20 dollar for en ounce - 28,35 gram - sølv.

»Sølv er efterspurgt i industrien, smykkebranchen og til investering, og der ser vi en stærk efterspørgsel i øjeblikket. Hvis vi ser den tendens fortsætte, så kan vi godt se sølv stige op mod 22 dollar per ounce, men det kræver, at guldprisen også stiger mere,« siger Ole Sloth Hansen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen