Berlingske Business

Nødlidende Lauritz.com-partner fortsætter drift på bankens nåde

Auktionshuset Lauritz.com i Næstved.
Foto:

Endnu en Lauritz.com-partner kæmper for overlevelse i skikkelse af Tingkær Auktioner i Kolding, som torsdag har offentliggjort tal for 2016. Revisor advarer om »betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften«.

Det lader til at være mere end svært for Lauritz.coms partnere at tjene penge. Regnskaberne for 2015 så for Lauritz.coms partnere i flere tilfælde alarmerende ud med røde tal og store gældsforpligtelser, og nu viser årsrapporten for Tingkær Auktioner i Kolding, at det fortsat står skidt til.

I regnskabet bemærker revisoren, at virksomheden har problemer i en grad, så den er udfordret på den forsatte drift.

01BUSRovsingsgade-68-164647.jpg

»Vi gør opmærksom på, at der er en væsentlig usikkerhed, der kan rejse betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften,« skriver revisoren i årsrapporten.

Der står endvidere, at ledelsen har søsat »nogle tiltag, som skulle gøre driften overskudsgivende«. Årsregnskabet er med andre ord udarbejdet under forudsætning af virksomhedens fortsatte drift.

Ledelsen selv skriver som noget af det eneste i ledelsesberetningen, at »selskabets fortsatte drift er betinget af, at bank og andre eksterne kreditgivere fortsat stiller den fornødne kapital til rådighed.«

25BUSBengt-Sundstroem-14302.jpg

»Jeg forventer, at dette vil ske,« skriver ledelsen i årsrapporten.

I 2015 lød driftsresultatet i Tingkær Auktioner i Kolding på minus 484.000 kroner, og i 2016 er driftsunderskuddet på 184.000 kroner. Bruttofortjenesten er steget en smule fra 2,2 millioner kroner til 2,6 millioner kroner. De samlede gældsforpligtelser ligger med cirka 1,8 millioner kroner på omtrent samme niveau som året før, mens egenkapitalen er 125.000.

I sidste måned overtog Lauritz.com virksomheden Ztuff, der står bag Lauritz.com i Hørsholm. Ztuff var ramt af et underskud på 263.000 kr., mens egenkapitalen lød på minus 1,6 mio. kr., og virksomhedens gældsforpligtelser i alt var løbet op i 3,6 mio. kr., heraf godt en mio. kr. i gæld til bankerne alene.

01BUSJakob-Dupont-154639.jpg

Så sent som i december lukkede en af Lauritz.coms partnere i Sverige, da Lauritz.coms auktionshus i Örebro ikke havde tilstrækkelig omsætning til at fortsætte.

Lauritz.coms partnere betaler royalties til Lauritz.com, men hvordan de enkelte partneraftaler er strikket sammen, er uvist. Lauritz.coms adm. direktør Mette Rode Sundstrøm har dog understreget flere gange over for Berlingske, at partnere bliver stillet over for detaljerede og omfattende retningslinjer i aftalerne.

28BUSLauritzcom-164711.jpg

Som tidligere beskrevet i Berlingske kæmper en række af Lauritz.coms partnere med at tjene penge. En gennemgang af partnernes regnskaber viste underskud i seks ud af otte auktionshuse under Lauritz.com i regnskabsåret 2015.

Det største underskud på driften leverede Tingkær Auktioner i Odense med Leif Tingkær som ejer. Driftsresultatet lød her på minus 1,8 mio. kr. Leif Tingkær er også manden bag Lauritz.coms auktionshus i Kolding. Regnskabet for hans auktionshus i Odense er endnu ikke offentliggjort.

Billede

Tingkær Auktioner Odense har siden publicering af artiklen offentliggjort årsrapport. Også her er der bemærkninger fra revisor om »væsentlig usikkerhed vedrørende fortsat drift«. Leif Tingkær inkasserer i auktionshuset i Odense et underskud på driften på 1,1 millioner kroner i regnskabsåret 2016. Gældsforpligtelserne er steget med 1 million kroner til 2,8 millioner kroner. Leif Tingkær skriver i ledelsesberetningen, at han forventer, at bank og andre kreditgivere fortsat stiller den fornødne kapital til rådighed.   

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen