Berlingske Business

Luksusbager lider stadig efter økonomisk deroute

Emmerys
Emmerys kæmper med at komme tilbage på sporet. De nye ejer tror på bedre tider. Foto:

Emmerys er i gang med at komme sig oven på den betalingsstandsning, der for to år siden var ved at tage livet af bagerkæden. Den nye ledelse er dog fortrøstningsfuld og tror på fremtiden trods rød bundlinje.

Med 24 bagerbutikker i Danmark samt en række engroskunder er Emmerys en af de tungeste spillere blandt de danske bagerier. Derfor vakte det opsigt, da selskabet bag bagerkæden i marts 2011 gik i betalingsstandsning.

Efter nogle måneder i uvished blev bagerkæden i juni 2011 klar til en frisk start efter, at en investorgruppe kom til og skød ny kapital ind. I to et halv år har selskabet gennemgået en såkaldt restruktureringsproces.

Det seneste regnskab er stadig præget af, at Emmerys har været i alvorlige problemer, og det er derfor den røde farve, der gør sig gældende på bundlinjen.

Årets resultat endte på et underskud på 3,3 mio. kr. mod et underskud på 10,1 mio. kr. i det foregående regnskab (11/12-regnskabet løb over 18 måneder. red.).

Egenkapitalen viser ligeledes et underskud på 10,1 mio. kr. Selskabets anpartshavere har dog i løbet af året ydet ansvarlig lån på 7,5 mio.kr. samt indskudt yderligere likviditet via en kapitalforhøjelse på to mio. kr. Selskabets ledelse forventer, at egenkapitalen reetableres via den fremadrettede indtjening.

Den nye ledelse er nemlig fortrøstningsfuld og forventer ifølge ledelsesberetningen et positivt nettoresultat i næste års regnskab. Optimismen bunder i det seneste halve års fremgang.

I ledelsesberetningen forklares det, at den første halvdel af regnskabsåret 2012/13 startede langsomt og resultatet af restruktureringsprocessen først for alvor slog igennem i anden halvdel af regnskabsåret.

"En pæn vækst i omsætningen sammenholdt med en tilpasset omkostningsbase medførte et realiseret positivt EBITDA på 2,0 mio.kr. i andet halvår. EBITDA udgjorde samlet for hele regnskabsåret et plus på 0,2 mio.kr. mod -7,9 mio.kr. året før. En forbedring af EBITDA på 8,1 mio.kr. i forhold til året før er efter ledelsens opfattelse tilfredsstillende omstændighederne taget i betragtning," lyder det i beretningen.

Som en del af restruktureringen er to urentable butikker lukket og samtidig er tre nye butikker åbnet i København i regnskabsåret.

Bag det "nye Emmerys" står en investorgruppen med Hans Henrik Preisler og Thomas Knack i spidsen. Førstnævnte er ejer af DPI Gruppen, mens sidstnævnte er uddannet advokat og kom fra en stilling i investeringsbanken SEB, og er nu direktør for Emmerys.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen