Berlingske Business

L'easy-milliardær kører næsten en halv mia. ind på bundlinjen

Interview med den fynske milliardær Niels Thorborg. Han vil for
L'easys seneste årsregnskab melder om et resultat på næsten en halv mia. kroner, så stifter og ejer Niels Thorborg kan roligt nyde udsigten fra toppen. Og det til trods for at ikke alle aktiviteter i selskabet var tilfredsstillende. Foto:

L'easy er en favorabel forretning, og milliardær og ejer Niels Thorborg kan fortsat gå glad i banken. Seneste årsregnskab, som blev offentliggjort torsdag, melder om næsten en halv mia. kroner på bundlinjen.

Der er stadig mange, der ringer til Peter og får ham til at levere og installere.

Udlejningsvirksomheden L'easy er en succesforretning for Niels Thorborg, der er koncernchef og ejer i 3C Holding, der er selskabet bag L'easy. Seneste årsregnskab, som blev sendt ud torsdag morgen, viser, at virksomheden formår at hive et resultat på næsten en halv mia. kroner (482 mio.) hjem.

Det er med andre ord ikke kun Sjanne og Luffe fra TV-reklamerne, der er vilde med at leje forbrugsgoder hos L'easy. Virksomheden omsatte i 2017 for 1,57 mia. kroner, hvilket er lidt over 150.000 kroner mere, end virksomheden omsatte for i forrige regnskabsår.

I årsregnskabet bliver præstationen i 2017 kaldt »tilfredsstillende« og »over forventningerne« i forhold til ledelsesberetningen i årsregnskabet for 2016. Her stod der blandt andet, at virksomheden ønskede at forbedre resultatet.

Det er i den grad lykkedes. Resultatet tog et spring fra 343.032 kroner til den omtalte knap halve milliard.

Ikke alt var tilfredsstillende

L'easy blev stiftet i 1985 af Niels Thorborg, som stadig ejer virksomheden. Men hvor virksomheden i dag hedder L'easy, hed den dengang VaskRent. Det var i 1992, at et navneskift blev en realitet. I de efterfølgende år blev L'easy lanceret i Sverige og Norge. I 2006 gik L'easy ind på det hollandske marked.

Siden har 3C Holding også investeret i en lang række andre ting. Det gælder blandt andet opførelse af odenseanske boliger samt Hotel Odeon i Odense, der er et firestjernet hotel, der forventes at stå færdigt i efteråret 2018. Hotellet skal drives af Odense Sport & Event, der blandt andet har Odense Boldklub og Odense Congress Center under sig. Derudover er 3C Holding ejer af blandt andet reklamebureauet Nørgård Mikkelsen og finansieringsvirksomheden D.E.R.

Alt sammen er det Niels Thorborgs værk.

Af årsregnskabet fremgår det, at koncernens investeringer er centreret om ejendomme, og resultatet med det foretagende er tilfredsstillende. Men det er ikke alt, der er fryd og gammen.

Ifølge årsregnskabet er resultatet negativt påvirket af hotel- og sportsaktiviteter. Koncernen forventer dette udbedret i 2018.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen