Berlingske Business

Lauritz.com fortsætter jysk samarbejde trods sag om forfalskninger

10BUSlauritz.jpg
Den svenske møbelproducent Hästens har stævnet auktionshuset Lauritz.com for at sælge forfalskede Hästens-senge. Foto: Thomas Lekfeldt

Ejere af Jyske Auktioner, tidligere franchisetagere af Lauritz.com i Aarhus og Aalborg, som er stævnet af møbelproducenten Hästens for systematisk at have bestilt og solgt varemærkeforfalskede senge fra Kina, er stadig en del af Lauritz.com.

Nordens største auktionshus, Lauritz.com, fortsætter samarbejdet med ejere af selskabet Jyske Auktioner, som tidligere stod bag Lauritz.com i Aarhus og Aalborg trods afsløringer om systematisk bestilling og salg af forfalskede luksussenge.

Godt nok er hovedpersonerne i form af administrerende direktør og ejer Michael Mølgaard og ejer Torben Pedersen ude, men tilbage er blandt andre Lone Mølgaard, som er gift med Michael Mølgaard og medejer af og formand for Jyske Auktioner.

09BUSPix-Bakspejl-Lauritz-l.jpg

To kilder bekræfter over for Berlingske Business, at Lone Mølgaard har titlen som filialchef for Lauritz.com i Ålborg. Desuden er tre andre ejere også fortsat en del af Lauritz.com.

Tirsdag kunne Berlingske Business afsløre, at ejere og topledelse i Jyske Auktioner har bestilt og købt senge i Kina, som til forveksling lignede luksussenge fra den svenske producent Hästens. Den svenske møbelproducent har stævnet det danske auktionshus, der siden har opsagt samarbejdet med Jyske Auktioner som franchise­tagere i Aarhus og Aalborg, hvor svindlen har fundet sted.

Det har hverken mandag eller tirsdag været muligt at få ledelsen fra Lauritz.com i tale, men Lauritz.coms konceptchef, Mette Jessen, skrev tirsdag aften i en mail til Berlingske Business, at alle ejere af Jyske Auktioner har tabt franchiseaftalen med Lauritz.com.

09BUSPix-Hastens1.jpg

Hun skrev dog også, at det kun er Torben Pedersen og Michael Mølgaard, der på baggrund af den prekære sag mister deres job hos Lauritz.com.

»Efter nærmere undersøgelser har vi konkluderet, at det alene er Michael Mølgaard og Torben Pedersen, der på forskellig vis har initieret, været involveret i og været ansvarlige for sagsforløbet. De har derfor ikke længere tilknytning til Lauritz.com,« lød det i mailen.

Der er med andre ord ingen konsekvenser for de fire øvrige ejere, som stadig er ansat hos Lauritz.com – heller ikke for Lone Møl­gaard, som står opført som bestyrelsesformand for Jyske Auktioner.

»De øvrige ejere af Jyske Auktioner er fortsat ansat, da de ikke har haft med sagen at gøre. For så vidt angår Lone Mølgaard, der er gift med Michael Mølgaard, er hun foreløbig fortsat ansat, dels fordi hun ikke har været involveret i sagen, dels af juridiske og menneskelige hensyn,« skriver Mette Jessen.

Flere uskønne sager

Lauritz.com er Nordens største auktionshus. Som det første traditionelle auktionshus i verden overgik Lauritz.com i 1999 til rene netauktioner.

De seneste år har budt på en del uskønne sager for auktionshuset. Blandt andet er Lauritz.com flere gange blevet beskyldt for at sætte vurderingen af varerne på siden alt for højt. Senest blev der solgt flere flasker uægte Barolo-vin.

Piratflag

Mens stifter og ejer Bengt Sundstrøm fungerer som bestyrelsesformand, er hans hustru, Mette Rode Sundstrøm, administrerende direktør for selskabet.

Berlingske Business har de seneste dage forgæves forsøgt at få et interview med Mette Rode Sundstrøm, men ifølge en mail fra Mette Jessen er den administrerende direktør »ude at rejse og har ikke mulighed for at stille op til interview.«

Berlingske Business har også forsøgt at komme i kontakt med Lone Mølgaard, men det har heller ikke været muligt.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen