Berlingske Business

Hele familien Nielsens økonomi er på spil i skattesag

Arkiv, // Jesper "Kasi" Nielsen risikerer straffesag for at lade
Min familie lever fortsat hver dag med frygten om truslen om en konkurserklæring, skriver Jesper »Kasi«Nielsen i en opdatering på facebook. Foto:

Både Kasi-Jespers, hans søsters og hans forældres personlige selskaber kan blive revet med ned i den konkurssag, som Skat truer med.

Det kan ramme både mor, far, søster og Jesper »Kasi« Nielsen selv, hvis Skat gør alvor af sin konkurstrussel.

Det viser en gennemgang af familiens Nielsens selskaber, som Berlingske Business har foretaget.

Familien Nielsens personlige selskaber er sat på spil i Jesper Nielsens kamp med Skat, fremgår det af de enkelte selskabers regnskaber. Både Jesper Nielsens forældre og hans søster har, ligesom han selv, pantsat værdierne i deres personlige selskaber til sikkerhed for kravene fra Skat, der samlet udgør et trecifret millionbeløb.

Kasi Jesper

Kasi-Jespers søster, den jurauddannede Annette Nielsen, skriver således i det seneste regnskab for sit personlige selskab, Andanne Holding, under eventualforpligtelser:

»Til sikkerhed for koncernens gæld til Skat, og i forbindelse med indgåelse af den samlede aftale med Skat om henstand, har selskabet pantsat anparterne i det associerede selskab Dojajean Holding Aps.«.

Kasi

Dojajean er Nielsens fælles holdingselskab, der ejer Kasi Aps., som Skat har rettet millionkrav mod.

På papiret ser familien Nielsens selskaber velhavende ud med egenkapital på trecifrede millionbeløb hver især. Men værdierne eksisterer kun, hvis det lykkes Jesper Nielsen at vride en earn-out ud af Pandora til firmaet Kasi Aps. Det har imidlertid lange udsigter, for Pandora opgør den omstridte earn-out til et rundt nul, mens Jesper Nielsen ifølge egne regnskaber mener at have 753 mio. kr. til gode. Pandora oplyser til Berlingske, at man betragter sagen med Jesper Nielsen som afsluttet.

Centrale holdningselskaber involveret

Men det er altså tilsyneladende ikke kun familien Nielsens centrale smykkeselskab, Kasi Aps., som står over for et trecifret million­krav fra Skat.

Læsning af de seneste regnskaber fra selskaberne i hele koncernen indikerer, at alle familiens centrale holdingselskaber er involveret. Således har revisorerne indføjet supplerende bemærkninger i samtlige regnskaber, der gør opmærksom på, at selskabernes fortsatte drift er afhængig af Kasi Aps.’ earn-out betaling fra Pandora. Earn-outen er nemlig selskabernes mulighed for at dække millionkravene fra Skat.

Dette gælder for familien Nielsens fælles holdingselskab, Dojajean Holding, Kasi-Jespers eget selskab, Dacamase Holding, søsteren Annette Nielsens selskab Andanne Holding og forældrene Dorthe og Jan Nielsens selskab Doja Holding. Skats samlede krav mod familien Nielsens oprindelige smykkekoncern er ukendt, men ifølge koncern-regnskaberne er der tale om krav på mindst 288 mio. kr., som smykkekoncernen kæmper med Skat om i Landsskatteretten.

Skats krav er ifølge det senest offentliggjorte regnskab fra Kasi Aps. sammensat af et krav på 245 mio. kr., som vedrører Skats afgørelse om »tilbagekaldelse af en tilladelse til skattefri etablering af PANDORA Jewelry Central Europe«. Kasi-koncernen har klaget over afgørelsen til Landsskatteretten, og Jesper Nielsen er så overbevist om at vinde sagen, at kravet ikke er medtaget som gæld i årsregnskabet.

Herudover har Skat rejst en række andre krav mod smykkekoncernen og forlanger mere selskabsskat og efterbetaling af moms fra årene 2007-2011.

04BUSJesper-Kasi.jpg

Kasi-koncernen har kun delvist opført skattekravene som gæld i regnskaberne, så det er usikkert, hvor store Skats krav er, når det gælder selskabsskat og moms. Kasi Aps. opfører dog en gæld på skyldig selskabsskat på 43 mio. kr. i seneste regnskab. Kasi-koncernen opgør således Skats krav til mindst 288 mio. kr. Også disse skattekrav har smykkekoncernen påklaget til Landsskatteretten.

Flyttet til Tyskland

Et centralt spørgsmål er, hvorvidt medlemmerne af familien Nielsen risikerer personlig konkurs, hvis Skat erklærer Kasi Aps. konkurs. Ifølge statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev afhænger det bl.a. af, om Skat har et skattekrav mod personerne. Jesper Nielsen har allerede i en offentlig udtalelse på Facebook gjort det klart, at skattte­sagen berører hele familien:

»Min familie lever fortsat hver dag med frygten og truslen om en konkurserklæring,« skriver erhvervsmanden.

ole hall

Kasi Aps. var det smykkedistribu­tionsfirma, der gjorde Jesper Nielsen rig og berømt i 00erne, da han fik stor succes med at distribuere Pandoras smykker på det tyske marked. Efter at have solgt aktiverne til Pandora, er familien Nielsen nu i færd med at bygge smykkekonkurenten Endless Jewelry op. Firmaet flyttede dog til Tyskland i 2013, og det var der gode grunde til, forklarede Jesper Nielsen dengang i Berlingske:

»Med den måde, Skat har behandlet os på, er det alt for risikabelt at lade virksomheden blive her,« udtalte den danske erhvervsmand.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen