Berlingske Business

Gyldendal venter et fladt 2016

Gyldendal
Gyldendals Forlag er Danmarks største. Deres logo er en trane. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2014) Foto:

Gyldendal venter for 2016 en omsætning og et driftsresultat på samme niveau som i 2015.

Forlagskoncernen Gyldendal vurderer resultatet for 2015 som værende tilfredsstillende både i forhold til de publicistiske målsætninger og de økonomiske perspektiver.

Det fremgår af årsregnskabet for 2015.

Gyldendal

Den vurdering gives trods faldende omsætning og stabilt nettooverskud af fortsættende aktiviteter. Omsætningen for Gyldendals fortsættende aktiviteter blev sidste år 830 mio. kr. mod 852 mio. kr. året før.

»Faldet på 3 pct. kunne hovedsageligt henføres til salg af udgivelser til det private marked«, forklarer forlagskoncernen.

Årets overskud før skat af de fortsættende aktiviteter blev 77 mio. kr. mod 69 mio. kr. i 2014.

gyldendal

Resultatet var, som udmeldt senest, lidt bedre end ventet ved regnskabsårets begyndelse, hvor der oprindeligt var ventet et resultat på samme niveau som i 2014. Indtjeningsforbedringen blev blandt andet opnået ved reduktion af produktions- og distributionsomkostninger, oplyser forlaget.

Der foreslås udbetalt 20 kr. i udbytte per aktie for 2015.

Stabil bundlinje

På bundlinjen blev overskuddet af de fortsættende aktiviteter 55 mio. kr., hvilket var det samme som i 2014.

Resultatet af ophørende aktiviteter (Nordisk Bog Center) blev sammensat af et overskud før skat for perioden indtil frasalget 6. juli 2015 på 5 mio. kr. og af en regnskabsmæssig avance på 2 mio. kr. Det gav et overskud efter skat af ophørende aktiviteter på 6 mio. kr.

Stabilt 2016 i sigte

Gyldendal venter for 2016 en omsætning og et driftsresultat på samme niveau som i 2015. På grund af engangsomkostninger til en omstrukturering vil resultatet før skat af de fortsættende aktiviteter dog blive lavere end sidste år.

Forlaget vil omstrukturere forlags- og bogklubaktiviteterne i 2016, og engangsomkostninger til it-omlægninger, flytte- og lokaleomkostninger, vil medvirke til et lavere resultat før skat end de 77 mio. kr., som de fortsættende aktiviteter leverede i overskud sidste år.

Gyldendal forudsætter, at bogmarkedet vil være svagt faldende i 2016, hvor uddannelsesmarkedet modsat vil være svagt stigende.

gyldendal

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen