Berlingske Business

Grønt lys for nyt badehotel på Skagen Nordstrand

13BUSdan-b.jpg
Developer og racerkører Dan Brockdorff har fået grønt lys for nyt badehotel på Skagen Nordstrand. Her er han fotograferet lørdag den 11. juli 2015 ved sine tidligere byggerier, som vil omkredse badehotellet, der har samme sorte træstil.

En gruppe driftige erhvervsfolk fik nej til at genoplive badehotellet på Grenen, som nedbrændte i 1938, men et andet konsortium har opnået tilladelse til at bygge 5.500 kvm nord for Gl. Skagen.

Nordstrand er den vildeste og mest ukendte del af Skagen, placeret mellem Gl. Skagen og Grenen vest for et folkeligt klondyke af nedlagte minkfarme og hestestalde og kolonihaver. Det er her, Skagens nye badehotel skal ligge.

1

To jyske erhvervsfolk står bag projektet, der er døbt Skagen Badehotel, og planen er at opføre et klassisk badehotel på op til 5.500 kvm. med det for længst nedbrændte Skagen Badehotel på Grenen som reference og forbillede.

Det er den østjyske developer, gårdejer og racerkører Dan Brockdorff, der sammen med sangerinden Lis Sørensens bror, developer og landskabsarkitekt Peter Sørensen, vil bygge hotellet, som skal opføres i sort træ i op til tre etager midt i Skagens smukke natur tæt på Skagerak. Dan Brockdorff er hovedejer med ca. tre fjerdedele af aktierne, mens Peter Sørensen sidder på resten.

13BUSSKagen Havn.jpg

»Vi tror på, at et badehotel med spa og fittness vil styrke området på samme måde som Ruths Hotel har styrket Gl. Skagen,« siger Dan Brockdorff, som bla. har udviklet og solgt en tidligere institution for psykisk syge, Kellers Park i Vejle til hoteloperatøren Comwell.

Skagen Badehotel skal bygges nord for et eksisterende sommerhusprojekt, Skagen Nordstrand, som de to developere ejer i fællesskab med Aalborg-entreprenøren Henrik Calum.

Sat på stand-by af finanskrisen

Projektet stammer fra før finanskrisen, hvor planen var at opføre et større antal luksus­sommerhuse. Under krisen gik projektet i stå, og i dag er omkring halvdelen af grundene solgt og lidt færre bebygget. Sommerhusene er ligesom det kommende badehotel tegnet af arkitektfirmaet Kjær & Richter.

»Hotelprojektet har været undervejs siden 2007. Nogle år forinden begyndte vi at opkøbe minkfarme, som var lukket på grund af sygdomme blandt dyrene, fordi vi så muligheder i at udvikle området,« fortæller Dan Brockdorff, som allerede på det tidspunkt havde indgået aftale med en sjællandsk hoteloperatør. Men krisen og en lang sagsbehandling tog livet af projektet dengang.

histscan 20071016 jkg

»Vi har i dag kontakt til et par investorer, men vi ønsker ikke at gå ud med projektet, før der foreligger en endelig godkendelse,« siger Dan Brockdorff. Hotel projektet giver da også fortsat anledning til protester fra Danmarks Naturfredningsforening. Centralt er det imidlertid, at byrådet i Frederikshavn Kommune med den socialdemokratiske borgmester Birgit Hansen i spidsen i maj nikkede til en ny lokalplan, som giver tilladelse til at opføre Skagen Badehotel.«

Politikerne har bl.a. baseret deres beslutning på, at Skagen i dag ikke har et hotel med havudsigt tæt på kysten. Der er stor interesse for at bygge hoteller i Skagen. Et andet konsortium ville genoplive svundne tiders hotel på Grenen, som nedbrændte i 1938.

Fiskekasser ved de røde pakhuse i Skagen Havn.

Hotellet tilbød i sin storhedstid alt, hvad hjertet kunne begære af eksotisk mad, tennis- og fægtebaner fremragende kunstnerisk underholdning samt badelæge, som lovede havbade som kur mod gigt, høsnue og kramper. Men for nylig fik investorkonsortiet nej fra politikerne til at genopføre hotellet på det gamle fundament i det fredede område på Danmarks nordligste spids.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen