Berlingske Business

Fortsat strid mellem Scanomat-ejer og Pandora-milliardær

Reneee
René Sindlev er en af de to, som stod for Pandoras succesfulde amerikanske selskab. Han blev milliardær på Pandora. Foto:

Kim Vibe-Petersen og Pandora-milliardæren René Sindlev ligger fortsat i strid om deres fælles luksusyachtselskab, viser årsregnskabet.

Parsifal III er navnet på en luksuslystyacht, som har kostet over en kvart milliard kroner, og som kan lejes for angiveligt et par millioner kroner om ugen. Det luksuriøse skib ejes i fællesskab af Kim Vibe-Petersen og Pandora-milliardæren René Sindlev via Partnerselskabet Parsifal.

De to rigmænd er imidlertid som tidligere beskrevet i Berlingske røget i totterne på hinanden, og striden er endnu ikke bilagt, fremgår det af det nye årsregnskab for deres fælles selskab.

21BUSvibe.jpg

bagdæk

Ifølge regnskabet mener René Sindlev blandt andet, at der mangler indtægter for 3,6 mio. kr. i selskabet, men også at selskabets regnskaber er belastet af omkostninger, som ikke vedrører selskabet. På den baggrund har René Sindlev anlagt voldgiftssager mod Kim Vibe-Petersen, og ifølge det seneste regnskab fra det fællesskab kører voldgiftssagerne stadig.

De to ejere er også uenige om værdisætningen af yachten. René Sindlev har tidligere anført, at den er værdisat for højt. Det seneste årsregnskab viser, at den nu er blevet nedskrevet med godt 20 mio. kr. De samlede nedskrivninger på yachten er nu på 53 mio. kr.

De to rigmænd har også sammen investeret i endnu en lukusyacht, Parsifal IV. Denne yacht er dog ifølge 2014-regnskabet blevet solgt med en fortjeneste på 18 mio. kr.

Revisorer tager forbehold

Regnskabet for rigmændenes fælles selskab viser et underskud for 2014 på 18 mio. kr. mod sidste års underskud på 48 mio. kr. Egenkapitalen er i samme periode halveret til 150 mio. kr.

Uenighederne mellem rigmændene gør, at revisorerne igen i år tager forhold i deres påtegning af årsregnskabet og kommer med supplerende oplysninger om, at ledelsen for selskabet kan ifalde ansvar på tre forskellige områder. For ikke at have overholdt reglerne om indberetningspligt. I relation til »de afledte momsmæssige konsekvenser af de verserende voldgiftssager og skattemæssige undersøgelser«. Og fordi der er risiko for, at der kan være ydet ulovlige aktionærlån.

pix

Der er også opstået uenighed mellem René Sindlev og Kim Vibe-Petersen om det fællesejede Partnerselskabet OY-KVP, hvis hovedaktivitet består i udlejning af en Learjet 45, en businessjet fra 2008.

Ifølge det seneste regnskab mener René Sindlev blandt andet, at der mangler indtægter i selskabet på 1,5 millioner kroner i regnskaberne for 2012 og 2013. Dette bestrides ifølge regnskabet af Kim Vibe-Petersen.

For at kunne aflægge årsrapport for 2014 er parterne dog blevet enige om at indregne en omsætning på 0,75 mio. kr. og et tilgodehavende af samme størrelse.

Også i dette regnskab tager revisorerne forbehold i deres påtegning.

US-73685586

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen