Berlingske Business

Flügger fordobler indtjening trods flad udvikling i omsætningen

g
Arkivfoto. Flügger. Foto:

Malervarekoncernen Flügger havde en flad omsætningsudvikling i 2016/17 men formåede, i tråd med de forventninger selskabet meldte ud i august 2016, at fordoble indtjeningen målt på driftsresultatet.

Heller ikke 2017/18 ventes at byde på omsætningsvækst for selskabet, der i øvrigt nedjusterer sine langsigtede indtjeningsforventninger som følge af stigende konkurrence.

»Forretningsåret 2016/17 har budt på flere forandringer i Flügger. Vi har justeret vores struktur og igangsat tiltag, der skal mindske kompleksiteten i vores organisation og den samlede værdikæde og derved skabe et mere agilt Flügger. Kampen om markedsandele er intensiveret, og det kræver, at vi bliver endnu skarpere på at tilbyde vores kunder løsninger, der hjælper dem med at tidsoptimere og samtidig sikre et godt resultat.«

»Vi har samtidig fokus på tilgængelighed hvad angår butiksplaceringer, åbningstider, sortiment og professionel vejledning, og vi har igangsat en løbende konsolidering af vores butiksnet på tværs af markeder,« siger administrerende direktør Jimmi Mortensen fra Flügger i regnskabet.

billede

I det forgangne regnskabsår omsatte Flügger for 1849 mio. kr. mod 1850 mio. kr. i 2015/16, mens driftsresultatet, EBIT, steg til 43,7 mio. kr. fra 20,9 mio. kr. Overskuddet før skat blev samtidig næsten fordoblet til 41,2 mio. kr. fra 23,1 mio. kr.

»Flügger har i løbet af 2016/17 stabiliseret leveringssikkerheden og igangsat en nødvendig konsoliderings- og effektiviseringsproces,« skriver selskabet i regnskabet, hvor der i øvrigt igen hensættes 45 mio. kr., svarende til 15 kr. per aktie, til udbytte til selskabets aktionærer.

Flügger venter en omsætning i 2017/18 på niveau med 2016/17 og en EBIT-margin på 2 til 3 pct. Selskabet har en langsigtet ambition om at levere en omsætning på 2 mia. kr. i 2020/21 men nedjusterer forventningen til sin EBIT-margin fra 8-10 pct. til 6-8 pct.

»Nedjusteringen skyldes en forventning om stigende konkurrence og et øget investeringsniveau som konsekvens af fortsat konsolidering af butiksnet og produktionsfaciliteter,« begrundes det.

26BUSGenerationsskifte-Ca#3.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen