Berlingske Business

Field's udvider med stort biografcenter

Field's
Overskrift
Animation af det kommende biografcenter ved Field´s set fra Ørestad Metrostation. Den brede trappe til højre er den eksisterende hovedindgang til indkøbscentret. Multibiografen får også café og desuden lokaler, som Ørestad Gymnasium skal bruge til mediefag.
Steen & Strøm
Overskrift
Steen & Strøm har også en række byggeretter syd og vest for Field’s - blandt andet kan der bygges et kontorhus i over 20 etager.

Nordisk Film og ejerne af Field's går i gang med at bygge kæmpe biograf klos op ad indkøbsmekkaet i Ørestad. Multibiografen får også café, butik – og gymnasieklasser.

Selv om danskerne får smidt friske film i nakken af både Netflix, Youbio, HBO og mange andre, så stikker Nordisk Film og ejerne af Field´s snart spaden i jorden til en multibiograf, der op ad det store butikscenter i Ørestad får ni sale og 1.500 stole.

»Vi tror på biografoplevelsen, og billetsalget har vist sig konjunkturstabilt. Folk går stadigvæk ud, er sociale og deler oplevelser. Vi ser øget, stabilt forbrug af film på forskellige platforme,« siger John A. Tønnes, administrerende direktør for Nordisk Film Biografer.

Fra det tidlige 2015 lejer virksomheden sig ind hos Steen & Strøm, der ejer Field´s og over 40 andre indkøbscentre i Danmark, Sverige og hjemlandet Norge.

Baggrunden er en tro på, at den voksende Ørestad efterhånden udgør en hvid plet på Nordisk Films biografdanmarkskort.

»Det er en stor og markant investering, men byen udvikler sig hele tiden. Vi opfatter Ørestad som et område med en spændende byudvikling, med et godt opland og med nærhed til befolkningen på hele Amager,« siger John Tønnes.

Palads

Nyhedsbrev

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme og byggeri. Klik her.

Café og gymnasium

Multibiografen får også en café samt en butik i gadeplan og bliver sammenbygget med den eksisterende hovedindgang til Field´s lige over for Ørestad Station.

En del af de cirka 8.000 kvadratmeter bliver fra skolestart i 2015 lejet af det nærliggende Ørestad Gymnasium.

»Det er oplagt for os som Danmarks mediegymnasium. Vi vil gerne give vores elever landets bedste mediemiljø i skoleregi,« siger rektor Allan Kjær Andersen.

Multibiografen får et medielab med permanente TV-studier og plads til medieproduktion foruden lokaler til mere traditionel undervisning.

Stregerne bag multibiografen er sat af C.F. Møller, en af landets største tegnestuer, som også stod bag Field´s, der slog dørene op i marts 2004 med godt 140 butikker og en snes spisesteder.

Jagter kontorlejere

Trods underskriften fra Nordisk Film er alt langt fra fryd og gammen hos Steen & Strøm. Som omtalt i Berlingske Business lørdag forhandlede virksomheden længe med Codan, som ville flytte sit hovedsæde fra Codanhus på Frederiksberg til Ørestad, men forsikringskoncernen sprang fra i allersidste øjeblik.

29BUSCodanhus.jpg

Dermed står Steen & Strøm fortsat tilbage med byggerettigheder umiddelbart syd og vest for Field´s på i alt cirka 80.000 kvadratmeter.

En mindre del kan med en ny lokalplan bruges til mere detailhandel, men størsteparten skal bruges til kontorer – og i hovedstaden står cirka hver tiende kontorkvadratmeter gabende tom.

»Multibiografen er første etape, og Codan skulle have været anden etape, men vi har haft byggeretterne i ni år og er på ingen måden desperate. Vi går nu i gang med nogle af dem, vi har talt med tidligere, og vores byggeretter har en unik beliggenhed tæt på metro, regionaltog og motorvej,« siger udviklingsdirektør Karen Nielsen fra Steen & Strøm.

Hun og Steen & Strøm kan glæde sig over, at området oplever vækst – blandt andet rykker Nykredit ind i nybygget kontorhus, ligesom hotelkæden Cabinn udvider med flere nye bygninger tæt på Field´s. Og lidt længere sydpå i Ørestad åbner Copenhagen Arena om et par år. 

superforside-Business

Desuden har Down Town-kvarteret vest for Field´s netop fået en lokalplan igennem i borgerrepræsentationen i København. Oprindeligt skulle en masterplan fra Daniel Libeskind have dannet rammerne for bydelen, men hans visioner overlevede ikke finanskrisen, som Berlingske Business tidligere har beskrevet. I stedet er udbygningen baseret på et nyt oplæg fra Cobe Arkitekter.

GERMANY

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen