Berlingske Business

En dag i retten med nærige Glistrup

glistrup
»Igen et eksempel på, hvordan jeg forsøger at fedte mig igennem,« sagde Glistrup i retten om besparelsen og kaldte derpå sig selv nærig. Foto:

Op mod 15 telefonsamtaler blev mandag afspillet i Parken-sagen. På båndene kunne man høre tidligere administrerende direktør, Jørgen Glistrup, gå efter aktiehandler til så lave kurser, at det grænsede til det nærige. Men beviserne fra den mest belastende periode venter stadig.

»Hallo, det er Jørgen Glistrup,« sådan lød det op mod 15 gange i løbet af mandagens retsmøde i Parken-sagen, hvor såvel anklager som forsvarer havde valgt at afspille en række telefonsamtaler fra 2007.

Fælles for samtalerne var, at de alle havde fundet sted mellem Jørgen Glistrup og FIH Erhvervsbank. Det var dog kun Jørgen Glistrups bidrag til samtalerne, retten fik afspillet. Derfor kunne man engang imellem støde på bidder som denne:

»Hallo, det er Jørgen Glistrup ... Det er helt i orden ... Nej, for helvede da! Hahaha!«

Hvad, der blev talt om, kunne være svært at afkode, og Jørgen Glistrup selv var heller ikke begejstret for at skulle forholde sig til halve telefonsamtaler, der fandt sted for syvethalvt år siden.

»Jeg kan ikke lave andet end en gættekonkurrence,« lød det flere gange fra Glistrup.

De passager, der kunne afkodes, var dog meget klare: Jørgen Glistrup prøvede uden undtagelse at byde under kursen på Parken-aktien, når han selv skulle have aktier.

13BUSSteen-Larsen.jpg

De mange telefonsamtaler, som blev afspillet under mandagens retsmøde, omhandlede en periode fra marts 2007 til begyndelsen af november samme år.

I den periode havde Parken næsten uafbrudt et behov for at erhverve mellem 30.000 og 40.000 af sine egne aktier til optionsprogrammer og virksomhedsovertagelser.

»Det er klart, at jo billigere jeg kan få dem, jo flere vil jeg have,« sagde Glistrup på et tidspunkt til sin bankforbindlese, mens han i en anden samtale forsøger at byde ti kurspoint mindre for 400 aktier – en besparelse på 4.000 kroner i et år, hvor Parken havde et overskud på 130 millioner kroner.

»Igen et eksempel på, hvordan jeg forsøger at fedte mig igennem,« sagde Glistrup i retten om besparelsen og kaldte derpå sig selv nærig.

Forsvarer: Glistrup købte Parken-aktier i god tro

Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard er naturligvis ikke tiltalt i Parken-sagen for at have manipuleret kursen nedad. Og de ovennævnte telefonsamtaler er da også optaget i en periode, der ligger umiddelbart op til den såkaldte gerningsperiode.

Gerningsperioden har anklagemyndig-heden afgrænset til at være tiden fra 12. november 2007 til 1. august 2008. Det er altså her, at den påståede kursmanipulation skulle have fundet sted,

Dermed må det antages, at anklagemyndigheden heller ikke mener, der er sket noget odiøst i den periode, som telefonsamtalerne hører til.

Det næste retsmøde er onsdag, og her er det forventningen, at der vil blive afspillet telefonsamtaler fra gerningsperioden i retssalen.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige.

Foe

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen