Berlingske Business

Ecco: Skat truer os

Skat hiver skogigant og Vestas til torskegilde
Ecco mener, at Skats vurdering er forkert. Desuden anklager Ecco bemærkelsesværdigt Skats metoder for at være urimelige. Foto:

Skat bruger trusler i forsøget på at få et millionbeløb fra Ecco. Det er påstanden fra den danske milliardkoncern.

Skat har handlet »urimeligt«, »moralsk forkert« og anvendt »trusler«.

Sådan lyder påstanden fra en af Danmarks største virksomheder, Ecco, der går til angreb mod det danske skattevæsen i en offentlig udtalelse.

Ecco er blevet præsenteret for et skattesmæk, fordi Ecco efter Skats opfattelse ulovligt har flyttet indtægter ud af Danmark i en øvelse, der går under betegnelsen transfer-pricing. I alt mener Skat, at Ecco burde beskattes i Danmark af indtægter på 82 mio. kroner flere, end Ecco har valgt at betale.

Ecco

Men pengene ønsker Ecco ikke at betale, bl.a. fordi Skats krav vil medføre, at 91 procent af Eccos globale indtægt i 2005 ville blive beskattet i ét land, nemlig Danmark. Sagen er næsten ti år gammel, men er blevet aktuel, fordi Ecco for kort tid siden har tabt den i Landsskatteretten.

»Vi finder dette både helt urimeligt og moralsk forkert,« udtaler Karsten Borch, formand for Eccos skattekomité og næstformand i Ecco i en pressemeddelelse fra Ecco om afgørelsen.

Ecco modtog skatteregningen, efter at Skat havde set nærmere på selskabets regnskaber fra 2005. Skat mente, at Ecco havde placeret for store dele af sine indtægter og dermed sin skattebetaling i Indonesien og Thailand. Det betød, at Danmark gik glip af mange millioner kroner på grund af ulovlig transferpricing - lød det fra Skat.

Skattebommert rammer kommunekasserne Problemer i Skats udbytteko

Men Ecco mener, at Skats vurdering er forkert. Desuden anklager Ecco bemærkelsesværdigt Skat for at bruge urimelige metoder.

»Ligesom vi i Danmark føler det rimeligt, at store internationale selskaber bør betale en fair skat i Danmark af deres aktiviteter her, må Ecco naturligvis også betale en fair skat i de lande, vi opererer i. Ecco havde i 2005 ca. 500 ansatte i Danmark, men over 10.000 i de mange lande verden over, hvor Ecoo var aktiv. At betale skat i Danmark af 91% af vor indtjening og levne 9% til resten er klart uacceptabelt,« oplyser Karsten Borch, formand for Eccos skattekomitee.

»Vi valgte at føre sag mod Skat af denne grund – men også, fordi vi ikke kunne acceptere, at Skat undervejs forsøgte at true os til et forlig, og at forløbet med Skat har været åbenlyst urimeligt. Vi er af den opfattelse, at vi altid har gjort os umage med at følge reglerne, og vi har i årevis hvert år betalt betydelige millionbeløb i skat. Derfor har vi valgt at anke den. Vi har styrken og viljen til at fortsætte, selv om dette snart 10-årige forløb allerede har kostet os millioner af kroner og tusindvis af arbejdstimer,« udtaler Karsten Borch.

Karsten Lauritzen

Landsskatteretten har i en kendelse givet Skat medhold i, at Eccos selskabsskat for 2005 kan forhøjes. Kendelsen blev afsagt med to dommerstemmer mod en.

Berlingske arbejder på at få en kommentar fra Skat.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen