Berlingske Business

Claus Meyer åbner nyt projekt i New York

hep
Kronprinsesse Mary og Statsminister Lars Lække Rasmussen besøger kokken Claus Meyer i hans nye projekt The Great Northern Foodhall på Grand Central Station i New York. Efter rundvisnigen skal frokosten indtages på Meyers restaurant som også ligger på stationen, restaurant Agern.(Foto:Troels Graugaard / Scanpix). (Foto: /Scanpix 2016) Foto:

Efter tre års arbejde og en investering på 20 mio. kr. har Claus Meyer åbnet endnu en restaurant i New York. Søndag besøgte HKH Kronprinsese Mary det nye sted i Brooklyn-bydelen Brownsville.

Projektet har været undervejs i tre år, men nu er restauranten, som samlet har kostet Claus Meyer i omegnen af 20 mio. kr. at stable på benene, endelig parat til at åbne dørene.

Søndag åbnede Claus Meyer i selskab med HKH Kronprinsesse Mary og under overværelse af blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen, Carlsbergs bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, Joe & The Juice-stifter Kaspar Basse og Novo Nordisk-direktør Lars Fruergaard Jørgensen velgørenhedsprojektet og restauranten Brownsville Community Culinary Center (BCCC), skriver FødevareWatch.

Selvom gæstelisten talte vigtige danske personager, og det hele lyder fint og flot, understreger Claus Meyer, at det handler om at hjælpe et amerikansk lokalsamfund, som har svært brug for det.

»Der har ikke været en restaurant herude, hvor man kan sidde og spise, i årtier. Det handler om at hjælpe mennesker og gøre noget godt med og igennem maden. Meyer har aldrig handlet om penge, det handler om at bruge maden til at gøre ting bedre, og jeg ville gerne gøre noget for samfundet, da jeg flyttede her til New York,« siger Claus Meyer i et interview med FødevareWatch.

hep

Et interview, som rutinemæssigt bliver afbrudt af glade ansatte og beboere, som gerne vil sige hej til ham. Og med et stort smil får mange af dem store kram af ham. Den høje danske mand er tydeligvis blevet accepteret af lokalsamfundet.

»Det var ikke let at komme herud som hvid mand i et ghettoområde næsten udelukkende med sorte. Vi skulle overbevise dem og bevise for dem, at vi faktisk mente det. At vi ikke bare ville smutte efter et år. Det har krævet enormt meget arbejde at få det her sted på benene,« fortæller Claus Meyer.

meyers

Stedet er ikke alene en restaurant. Det er også et uddannelsessted, og konceptet er, at unge fra lokalmiljøet, som har haft et hårdt liv med ganske få gode chancer for at klare sig, kommer ind i et uddannelsesforløb i restauranten. Over 40 uger trænes og oplæres de som kokke, der laver mad til restauranten, er i bageriet og lærer at bage brød, samt servicerer kunderne som tjenere.

Udover køkkenfaciliteterne er der også et undervisningslokale, hvor de unge modtager undervisning i de første 10 uger af forløbet. Samlet er der ca. 36 unge i uddannelsesforløb hos Brownsville Community Culinary Center. Det nuværende hold er det tredje hold, som kører igennem programmet.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen