Berlingske Business

Brøndby nedjusterer forventningerne markant

Brøndby
Foto:

Fodboldklubben Brøndby IF er endnu en gang undervejs med en kapitalforhøjelse, der skal kaste nye penge i kassen på den københavnske vestegn.

Fodboldklubben Brøndby IF havde bedre gang i salget i andet kvartal i år, end tilfældet var sidste år.

Til gengæld er omkostningerne til blandt andet spillertruppen også vokset pænt, og samtidig har der ikke været nogen større spillersalg i sommerens transfervindue, hvorfor der igen var underskud i andet kvartal, og derfor sænker Brøndby igen forventningerne til hele regnskabsåret.

Her venter fodboldklubben nu et underskud før skat på mellem 24-32 mio. kr. mod den tidligere forventning om et minus på 10-20 mio. kr. før skat.

Og det er primært udeblivelsen af spillersalg, der har betydet en nedjustering, mens den resterende del af forretningen faktisk udvikler sig bedre end ventet, oplyser Brøndby.

Brøndby IF med regnskab for første kvartal i morgen

»Brøndbys bestyrelse har i sommerens transfervindue valgt at undlade at realisere mulige transferindtægter, ud fra en betragtning om at klubbens stærke kommercielle og sportslige momentum bedst fastholdes og øges herved.«

»Det er bestyrelsens beslutning, at de ikke realiserede transferindtægter overføres til de kommende regnskabsår, hvilket betyder, at Brøndby fastholder sin forventning til senest i 2019 at ville opnå et positivt resultat,« skriver klubben i sit regnskab.

»Årets transferresultat forventes derfor at blive realiseret cirka 18 mio. kr. dårligere end budgetteret. Den øvrige del af forretningen forventes at forløbe bedre end forventet med cirka 5 mio. kr.,« fortsætter fodboldklubben.

INDTÆGTER OG OMKOSTNINGER STIGER

I andet kvartal steg Brøndbys omsætning - grundet særligt flere tv- og entreindtægter - til 40,3 mio. kr. fra 31,1 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Til gengæld voksede omkostningerne også til 40,6 mio. kr. fra 33,8 mio. kr., og samtidig gav transferaktiviteterne et underskud på 3,9 mio. kr.

Det betød et underskud før skat på 5,7 mio. kr. i andet kvartal, hvilket ganske vist er en forbedring fra et minus på 10,4 mio. kr. i andet kvartal sidste år, men det bringer også halvårets samlede underskud før skat op i 8,1 mio. kr.

Brøndby IF Makienok-millioner drukner i Brøndbys kæmpeundersk

NY KAPITALFORHØJELSE GIVER FLERE PENGE

For at sikre endnu flere penge til kassen i Brøndby har bestyrelsen i klubben desuden valgt at udnytte bemyndigelsen i vedtægterne til at forhøje aktiekapitalen uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer.

Der er allerede fundet købere til de samlet 28,38 mio. nye aktier, der sælges til en gennemsnitskurs på 0,84 kr.

Det er primært rigmanden Jan Bech Andersen, der i forvejen har en stor ejerandel i klubben, der har købt aktier, mens også medlemmer af ledelsen i selskabet og "andre investorer" har købt aktier, oplyser Brøndby IF, der står til at modtage et nettoprovenu på 23,8 mio. kr.

De nye aktier ventes at blive optaget til handel på fondsbørsen i København på fredag.

Brøndby IF med regnskab for første kvartal i morgen

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen