Berlingske Business

B&O: Forbedret lønsomhed er konsekvens af udflyttet produktion

Bang & Olufsen med halvårsregnskab
En udflytning af produktionen til eksterne samarbejdspartnere har været med til at gøre Bang & Olufsen mere lønsomt. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018) Foto:

En udflytning af produktionen til eksterne samarbejdspartnere har været med til at gøre Bang & Olufsen mere lønsomt.

Det siger administrerende direktør Henrik Clausen fra Bang & Olufsen til Ritzau Finans oven på offentliggørelsen af selskabets regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18.

»Det er en konsekvens af den rejse, vi har været på de sidste par år, hvor vi har ændret måden, vi producerer vores produkter på. Vi har stadig selv styr på processen fra idé til produkt, men vi har valgt eksterne samarbejdspartner til produktionen. Den forretningsmodel, hvor andre kan skabe skala, og vi kan gøre det, vi er gode til, øge lønsomheden,« forklarer direktøren.

I andet kvartal blev driftsresultatet før af- og nedskrivninger samt kapitalisering (EBITDAC), som lønsomheden måles på, mere end fordoblet til 148 mio. kr. fra 70 mio. kr. samme kvartal året før.

Omsætningen voksede 15 pct. til 999 mio. kr. i et kvartal, hvor det Struer-baserede selskab ifølge Henrik Clausen lykkedes med at introducere flere gode produkter, som markedet har taget godt imod.

Bang & Olufsen med halvårsregnskab

PLAY BLIVER SNART STØRST

Play-divisionen, som producerer mindre højttalere og høretelefoner, trak i andet kvartal den tunge del af omsætningsvæksten og viste en fremgang på 30 pct. til 483 mio. kr.

Omsætningen i den traditionelle kerneforretning, hvor der produceres high-tech fjernsyn og lydsystemer, steg 4 pct. til 516 mio. Det er derved stadig den største division, men det vil ifølge Henrik Clausen skifte over tid.

Bang & Olufsen med halvårsregnskab

»Vi er en forretning, som står på to ben med Bang & Olufsen- og Play-forretningen. Play-forretningen er de sidste par år vokset hurtigst, og det vil den også fremadrettet, så omsætningsbalancen mellem de to forretningsområder vil skifte over tid,« siger direktøren og tilføjer:

»For året venter vi en vækstrate på 20 pct. i Play og en flad udvikling for Bang og Olufsen, så det er ved at være tæt på, at de to divisioner er samme størrelse.«

Hos Bang & Olufsen har man ikke noget imod, at Play-divisionen bliver størst - man er bare interesseret i at udvikle forretningen, hvor potentialet ligger, forklarer Henrik Clausen.

29MIKROFONER-KENDTE-KUNST#2.jpg

VÆKSTEN FORTSÆTTER

Den administrerende direktør forventer, at væksten fortsætter for elektronikselskabet. Det skal blandt andet komme ved en fortsat introduktion af nye produkter.

»Og så er vi også begyndt at fokusere mere på de globale økosystemer. Vi har for eksempel lige været til messe i Las Vegas, hvor vi har introduceret samarbejde og integration med Apple AirPlay og Google Assistent,« siger Henrik Clausen og fortsætter:

»Det sender et signal om, at vi bevæger os ind i verden, hvor vi arbejder med de globale standarder og platforme, hvor vi historisk set har arbejdet mere i forhold til vores eget system«.

Kineser ejer nu over en femtedel af Bang & Olufsen Kinesisk bejl

SORTE TAL PÅ BUNDLINJEN

Efter regnskabet for første kvartal lovede den administrerende direktør Ritzau Finans, at bundlinjen, der i kvartalet viste et underskud på 55 mio. kr., ville have sorte tal, når regnskabsåret sluttede.

Det holder han fast i, efter at resultatet efter skat endte på 57 mio. kr. i andet kvartal, hvilket sniger overskuddet i regnskabsårets første halvår op på 2 mio. kr.

»Jeg kan konstatere, at der er sort tal på bundlinjen for første halvår, så jeg vil fastholde, at det vil der også være for helåret,« siger Henrik Clausen.

pix-Kunst Samsung 1

Bang & Olufsen fastholder i regnskabet sine forventninger til regnskabsåret 2017/18 om en vækst i omsætningen på 10 pct. og et driftsresultatet før af- og nedskrivninger samt kapitalisering, EBITDAC, på underliggende basis i niveauet 8-10 pct. i det skæve regnskabsår 2017/2018.

»Vi har fået en god start, og derfor fastholder vi forventningerne til helåret. Der er variation over kvartalerne, men vi er startet året med god momentum og med en forventning om en vækst i omsætningen på 10 pct. er vi godt på vej,« siger direktøren.

Aktien stiger 12,6 pct. til 181,20 kr. umiddelbart efter børsåbning.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen