Berlingske Business

Aktionæroprør i Stylepit løb ud i sandet

stylepit
Stifter og storaktionær Nicolai Kærgaard måtte se sig nedstemt på dagens generalforsamling i Stylepit. Foto:

Pludselig var der kampvalg om pladserne i bestyrelsen i onlinetøjforhandleren Stylepit. Men stifter og storaktionær Nikolai Kærgaard blev på generalforsamlingen stemt ned, da han - overraskende - ikke fik opbakning fra Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, som prøver at købe hele Stylepit.

»Det er ikke så tit, jeg som ordstyrer i et børsnoteret selskab er henvist til en vindueskarm«.

Sådan indledte advokat Finn Overgaard, Lett Advokatfirma, den ordinære generalforsamling i den stormombruste onlinetøjhandelsbutik Stylepit, der fandt sted mandag formiddag. I det lille mødelokale i Stylepits lokaler på Amager blev aktionærer, rådgivere og journalister mast ind, så dirigenten var henvist til vindueskarmen.

stylepit

Der var på forhånd lagt op til drama, da generalforsamlingen fandt sted bare to uger inden et købstilbud fra Bestseller med ejer og direktør Anders Holch Povlsen i spidsen udløber.

Dramaet udeblev da heller ikke undervejs.

Stifter og storaktionær Nicolai Kærgaard startede med at rose bestyrelsen, som har advokat N.E. Nielsen som formand, hvorefter han stillede forslag om at få valgt to nye medlemmer ind - stik mod den siddende bestyrelses egen anbefaling.

TV: Holch Povlsen går målrettet efter Stylepit

 

Det sker bare to uger, inden at et købstilbud på Stylepit fra Bestsellers ejer Anders Holch Povlsen udløber. Holch vil købe hele Stylepit til kurs 0,20 kr. per aktie svarende til en samlet pris på 150 mio. kr. for hele selskabet. Nicolai Kærgaard og Bestseller er allerede i ledtog, da Kærgaard har indvilget i at sælge sine aktier til Holch Bestseller sidder i forvejen på godt 24 pct. af aktierne i Stylepit, mens Nicolai Kærgaard har andre 24 pct. Til sammen står Bestseller altså for 48 pct. af aktierne i det stormombruste selskab.

Men da afstemningen om sammensætningen af Stylepits bestyrelse var ovre, stod det klart, at alliancen mellem Kærgaard og Holch tilsyneladende ikke er så stærk som ellers antaget. Bestseller-ejeren havde nemlig instrueret sin advokat Jeppe Bredahl Nielsen i at stemme nej til Kærgaards ændringsforslag.

q

Oprøret løb derfor ud i sandet og Kærgaard måtte se sit forslag reduceret til ingenting. Dermed løb hans plan om at ændre magtbalancen i bestyrelsen forpurret.

Berlingske nåede kort at fange ham, inden han hastede ud af døren og spurgte ham, hvorfor Bestseller ikke stemte for hans to foreslåede bestyrelsesmedlemmer.

»Det må du spørge Bestseller om,« lød det korte svar fra Kærgaard, inden han forlod lokalerne i den virksomhed, som han selv var med til at stifte under navnet Smartguy for år tilbage.

Pix-Stylepit

Jeppe Bredahl ønskede bagefter ikke at uddybe, hvorfor han ikke stemte for Kærgaards forslag om at ændre i bestyrelsen. Havde Bestseller stemt for, var det sammen med Kærgaards stemmer blevet vedtaget. Flere gange undervejs i generalforsamlingen trådte Jeppe Bredahl ind i et tilstødende mødelokale for at konferere over mobiltelefonen med sit bagland i Bestseller.

Bestyrelsesformand N.E. Nielsen, hvis formandsstol altså nåede at vakle i en halv times tid, siger efterfølgende:

»Stylepit har meget sjældent haft en udramatisk generalforsamling, så på den måde var det her bare en i rækken. Nu skal der ske det, at den her virksomhed skal bruge al sin energi på at skabe resultater i den daglige drift. Vi skal sikre, at hvis der er nogen, der vil give en bedre pris for selskabet, så skal de gøre det,« siger N.E. Nielsen.

stylepit

Han siger, at tilbuddet fra Bestseller har tvunget Stylepit ud i en venteposition. Derfor er det heller ikke optimalt at ændre bestyrelsen på dette tidspunkt.

»Der er bolde nok i luften nu. Få nu ro på, så båden ikke ikke bliver rokket unødigt. Om 14 dage kan der være en helt ny situation. Derfor ser jeg også forslaget fra Nicolai Kærgaard som en del af den støj, der altid har været omkring Stylepit,« siger N.E. Nielsen.

TV: Dramaforestilling på Stylepits generalforsamling

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen